Antena Meniu Search
x
LIVE

Momentul scandalului dintre George Simion şi poliţie în Piaţa Victoriei. A fost dat jos cu mascaţii din autocarul AUR: "Nu vă e ruşine?"

Liderul AUR, George Simion, a fost implicat într-un scandal, în noaptea de joi spre vineri, în Piaţa Victoriei, la faţa locului sosind mai multe echipaje de Poliţie Rutieră, dar şi jandarmi. El a fost amendat cu 1350 de lei de către poliţiştii rutieri care i-au deschis dosar penal pentru că a condus fără permis în Piaţa Victoriei.Poliţiştii i-au făcut şi un test antidrog, iar rezultatul a fost negativ. La un moment dat, George Simion împreună cu colegii săi a urcat într-un autocar inscripţionat cu însemnele partidului, ei fiind dat jos de mascaţi. Liderul AUR avea permisul suspendat în urma unui accident, dar spune că nu a primit înştiinţare în legătură cu suspendarea dreptului de a conduce.

De Redactia Observator la 30.09.2022, 13:04
Momentul scandalului dintre George Simion şi poliţie în Piaţa Victoriei. A fost dat jos cu mascaţii din autocarul AUR: "Nu vă e ruşine?"
Momentul scandalului dintre George Simion şi poliţie în Piaţa Victoriei. A fost dat jos cu mascaţii din autocarul AUR: "Nu vă e ruşine?" - Facebook

George Simion a ajuns de joi seara în Piaţa Victoriei, spunând pe Facebook că doreşte să înceapă un protest anunţat pentru duminică. Un autocar cu însemnele AUR a oprit în Piaţa Victoriei, iar un echipaj de Poliţie Rutieră a sosit în zonă şi a cerut datele şoferului autocarului, solicitând ca autovehiculul să fie mutat deoarece staţiona neregulamentar. Şoferul autocarului a încercat să se ascundă într-un autobuz al Societăţii de Transport Bucureşti, care circula în zonă, dar a fost coborât de poliţişti, fiind anunţat că va fi amendat şi i se va ridica permisul pentru staţionare neregulamentară. George Simion a refuzat ca autocarul să fie mutat de acolo. 

George Simion, dat jos cu mascaţii din autocarul AUR

Mai multe echipaje de poliţie au sosit apoi în zonă. Poliţiştii de la Rutieră i-au cerut lui George Simion să facă un test antidrog, el a acceptat, iar rezultatul a fost negativ.  Apoi poliţiştii rutieri i-au solicitat liderului AUR să meargă cu ei la secţie. 

“Aveţi permisul de conducere suspendat. Trebuie să mergem la Brigada Rutieră să facem nişte verificări să vedem dacă dumneavoastră în acest moment aveţi dreptul de a conduce. În situaţia în care dumneavoastră nu aveţi dreptul de a conduce şi aţi condus vi se va întocmi dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat. Este o dovadă pe care nu aţi prelungit-o, trebuia să predaţi permisul dar mergem şi facem verificări”, i-au transmis poliţiştii. 

Pe acelaşi subiect

Ei l-au mai anunţat că pentru că a condus autoturismul în Piaţa Victoriei şi a încălcat marcajul continuu a fost sancţionat cu 1.350 de lei şi şase puncte de penalizare. “Vi s-a emis o dovadă în urma accidentului, cu rănire, aveţi obligaţia să o reînnoiţi în fiecare lună”, i-au precizat poliţiştii, dar Simion le-a replicat că nu ştie nimic despre acest lucru. El a acuzat că se încearcă reţinerea sa în timpul transmisiei live pe Facebook. La faţa locului şi-au făcut apariţia şi jandarmii. George Simion s-a refugiat în autocarul respectiv, alături de mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR, dar a fost dat jos în cele din urmă.

“Vă arăt ordonanţa de clasare, e o ordonanţă de clasare din august. Nu am făcut nimic. Pentru ce au vrut ei să îmi facă, a fost o simplă lovitură, o maşină în spatele celeilalte. Atât. Ăsta e statul poliţienesc în care trăim. Vă arăt ordonanţa de clasare. Le-am arătat-o şi poliţiştilor, dar mi-au zis să vin cu ei la Udrişte. De ce să vin la secţia la poliţie? Ca să ne dea cu forţa jos din autocar. Asta e fost toată schema. Avocaţii mei spun că am ordonanţă de clasare. (...) M-au scos abuziv, sub pretextul unui permis de conducere suspendat. Nu există fapta pe care o clamaţi dumneavoastră, în august s-a dat ordonanţă de clasare. A fost o simplă tamponare. Dar pe acea tamponare ei mi-au făcut dosar penal. Oare câte mai am?”, a mai afirmat George Simion. În cele din urmă, autocarul a fost mutat din Piaţa Victoriei, iar George Simion a oprit transmisia pe Facebook.

George Simion susţine că trei colege au fost agresate

George Simion  a spus după incident că trei dintre colegele sale au fost agresate de forţele de ordine când au fost scoase cu forţa din autocarul parcat în Piaţa Victoriei şi că acestea vor merge la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici pentru a-şi scoate certificate medico-legale. El a declarat că nu a fost înştiinţat în legătură cu suspendarea dreptului de a conduce, în condiţiile în care a fost ridicat de poliţie pentru că avea permisul suspendat. “Vor veni trei fete pentru a-şi lua certificate medico-legale, sunt colegele mele , care au fost scoase cu forţa, bătute de forţe de ordine şi de aceea sunt aici la Mina Minovici”, a declarat George Simion, vineri, la Antena 3.

George Simion susţine că nu a primit înştiinţare în legătură cu suspendarea dreptului de a conduce

El a precizat că o altă problemă o reprezintă faptul că Poliţia Rutieră susţine că i-a suspendat permisul de conducere, dar că nu ar fi fost anunţat despre acest lucru. “Poliţia spune că mi-a suspendat permisul, fără să mă anunţe. De Paşte, când mergeam acasă, am fost implicat într-o tamponare minoră pe centura Buzăului.  Am făcut o constatare amiabilă, m-am dus la service, am semnat amiabila şi am lăsat banii de reparaţie şi mi-am văzut de drum. Azi noapte, când mi se ridica autocarul,  am fost înştiinţat de poliţişti că eu nu am dreptul să conduc, că mi-a fost suspendat acest drept. (…) Am singură înştiinţare, din 26 august, scrisă de Procuratura de pe lângă Judecătoria Buzău, este o ordonanţă de clasare. Este un act de poliţie politică, nu e posibil să ţi se aducă la cunoştinţă că ţi se suspendă dreptul de a conduce decât în momentul în care eşti implicat într-o acţiune politică”, a mai afirmat Simion. 

Poliţia Capitalei a anunţat vineri că lui George Simion i-a fost deschis dosar penal pentru conducerea fără permis. Totodată un poliţist a fost agresat în urma intervenţiei din Piaţa Victoriei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Momentul scandalului dintre George Simion şi poliţie în Piaţa Victoriei. A fost dat jos cu mascaţii din autocarul AUR: "Nu vă e ruşine?"

Breaking News

China ar avea peste 100 de secții de poliție pe glob, inclusiv în România. Reacția MAI

China ar avea peste 100 de secții de poliție pe glob, inclusiv în România. Reacția MAI