Antena Meniu Search
x

Video Grindină cât oul, rupere de nori, străzi inundate şi tornade în mai multe judeţe din ţară

Furtunile au făcut ravagii în toată ţara. Au distrus case, acoperişuri, au pus la pământ stâlpi de electricitate şi au paralizat traficul atât pe uscat, cât şi în aer. A fost grindină cât o minge de tenis în zona Moldovei. Iar în Capitală o antenă GSM s-a prăbuşit peste mai multe case şi maşini.

de Redactia Observator

la 29.07.2021, 20:01

Grindină cât oul, rupere de nori, străzi inundate şi tornade în mai multe judeţe din ţară
Grindină cât oul, rupere de nori, străzi inundate şi tornade în mai multe judeţe din ţară - Observator

După o zi cu temperaturi insuportabile, natura parcă s-a răzbunat. A măturat tot ce a prins în cale. Rafalele de vânt au depăşit chiar şi 70 de km pe oră. De la un capăt la celălalt, Capitala a fost sub semnul dezastrului. Copaci puşi la pământ, stâlpi retezaţi, maşini distruse şi oameni care alergă disperaţi să se adăpostească. Fulgerele au brăzdat cerul zeci de minute în şir. 

În cartierul Giuleşti, rafalele au dărâmat o antenă de telefonie. A distrus mai multe case şi maşinile care erau parcate în zonă. Două femei au fost rănite uşor. 

Costin Grigore, proprietar casă distrusă: A căzut antena. În curtea lor, Transgaz. A dărâmat casa. 

Jumătate se va rade de tot, cealaltă parte nu se mai poate locui, probabil că trebuie toata casa. 

Pe acelaşi subiect

Marian Stanciu, proprietar mașină: M-am speriat, am dat telefon la 112. Când am ieşit afară, maşina distrusă. Cealaltă avariată. Bătea foarte tare vântul, foarte tare. 

Societatea în grija căreia era turnul spune că a deschis o anchetă ca să afle de ce nu a rezistat antena. Peste 190 de intervenţii au avut pompierii doar în Bucureşti. 

Trenul groazei. Sute de oameni plecați din Mangalia, între care zeci de copii, blocați peste 24 de ore

Vremea a dat complet peste cap şi traficul pe calea ferată. Un tren plecat ieri din Mangalia, în care sunt şi 30 de copii care fuseseră în tabără, tot n-a ajuns la Arad, la mai bine de 24 de ore de când s-a pornit din gară. Totul din cauza unui copac care a căzut pe linie. Ore întregi blocaţi în tren, fără explicaţii sau provizii. 

Lucica Pop: Nouă ore să stai într-un tren, în câmp, aproape de Fundulea şi să nu ştii: mai pleci de-acolo, nu mai pleci. Ne-au lăsat pur şi simplu de la 12 noaptea până dimineaţă la ora 09.

Iar prima reacţie a conducerii CFR...

Ovidiu Vizante, director CFR Călători: De ce mă întrebaţi pe mine? Noi am pus la dispoziţia CFR-ului această locomotivă, Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom.

A sărit însă premierul Florin Cîţu. 

Florin Cîțu, premier: Am fost informat de ministru azi dimineața la prima ora despre accident. O să am o discuție cu el.

Reporter: Îl demiteți pe șeful CFR Călători?

Florin Cîțu, premier: Stați inaite să am informații să văd ce s-a întâmplat.

Spre după-amiază, directorul CFR şi-a turnat cenuşă în cap. Şi-a scuzat reacţia deplasată prin faptul că era obosit după o noapte petrecută la serviciu. Dacă trenurile au întârziat sute de minute din cauza vremii, n-a fost uşor nici în aer. Două avioane care ar fi trebuit să aterizeze pe Otopeni au fost redirecţionate către Constanţa şi Iaşi. 

Grindină cât oul, străzi inundate şi tornade au fost şi în mai multe judeţe din ţară

În Fălticeni, vântul a fost atât de puternic încât a smuls acoperişul unui bloc şi l-a aruncat direct pe şosea. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iar în localitatea Crucea, rafalele de vânt au format o tornadă spectaculoasă. O căpiţă de fân a fost ridicată ca un fulg si purtată de-a lungul câmpului. Bucăţi din ea au ajuns pe stâlpii de curent. La Bistriţa, acoperişurile au zburat în toate direcţiile şi au băgat spaima în oameni. Iar la Botoşani, vântul a distrus singura eoliană din judeţ. Iar în oraş, umbrelele de pe terase au fost dărâmate de parcă erau chibrituri.

Rupete de nori și în Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca, o rupere de nori de doar zece minute a inundat străzile din oraş şi a paralizat traficul. În aeroport, la terminalul sosiri, o ţeavă de apă a cedat, iar apa s-a revărsat în aeroport. Furtuna a afectat şi zborul care urma să îl aducă la Cluj pe Sergei Polunin, dansatorul invitat special la TIFF. A aterizat la Timişoara şi a ajuns după miezul nopţii în Cluj-Napoca.

Vremea a făcut prăpăd şi-n vârf de munte. Pe platoul Bucegi a fost rupere de nori şi a plouat cu grindină. Iar veştile rele continuă. Căldura dogoritoare de peste zi continuă să aducă ploi torenţiale, vijelii şi grindină şi în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Grindină cât oul, rupere de nori, străzi inundate şi tornade în mai multe judeţe din ţară