Antena Meniu Search
x

Video A fost prăpăd în Bucureşti: o furtună apocaliptică "a măturat" Capitala. O antenă GSM a căzut peste două case

După o zi cu temperaturi de foc, în care s-au atins 40 de grade Celsius la umbră, iar zeci de oameni au leşinat pe stradă din pricina căldurii, a urmat o noapte furtunoasă, la propriu. Capitala şi judeţul Ilfov au intrat sub cod portocaliu de vreme rea, iar în mai puţin de o oră, vijeliile apocaliptice au făcut prăpăd. Pe Calea Giulesti, o antenă de telefonie a fost doborâtă de furtună și a căzut peste 2 case. Două persoane au fost rănite şi transportate la spital.

de Alexandra Bucuroiu

la 29.07.2021, 12:06

Vezi și

Ora 22 şi 30 de minute. Totul a început cu o adevărată furtună de nisip. În Bucureşti şi Ilfov, codul portocaliu de vijelie a făcut prăpăd, după o zi cu temperaturi de foc, de peste 40 de grade Celsius. Rafalele de vânt au depăşit chiar şi 70 de km pe oră. Bucureştenii au plecat de la terase şi s-au adăpostit pe unde au apucat.

Vijelia puternică a făcut două victime pe Calea Giuleşti. Oamenii s-au trezit din somn cu o antenă de telefonie căzută peste ei şi peste maşinile parcate în faţa porţii. Turnul de comunicaţii înalt de peste 50 de metri a fost pur şi simplu doborât peste două case de vântul puternic. Două femei au fost rănite şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

"În caz că pica peste noi, cădea toată curtea! Aşa făcea un pic, după aceea am ieşit afară de frică, că nu ştiam ce se întâmplă şi bătea vântul şi trăsnea. Antena se clătina şi a venit vijelia şi a trântit-o jos!", a declarat o femeie. În centrul Capitalei, pompierii au avut altă intervenţie dificilă. "O altă situaţie a fost înregistrată în Bulevardul Brătianu unde o schelă amplasată pe faţada unei clădiri s-a desprins parţial şi este în pericol de prăbuşire. Echipele de salvatori încearcă să ancoreze această schelă", a declarat Daniel Vasile, ISU Bucureşti.

Pompierii au avut, în total, peste 190 de intervenţii în Bucureşti. Rafalele de vânt au doborât 118 copaci, 17 stâlpi de electricitate şi au avariat 41 de maşini. Oamenii au fost avertizaţi să nu iasă din casă prin intermediul unui mesaj Ro-Alert, pentru a nu fi puşi în pericol de rafalele puternice de vânt şi de ploaia abundentă. Mulţi au fost supăraţi că au primit avertizările prea târziu.

În sectorul 5, o parte a unui acoperiş a fost spulberată de vijelie. "O bucată din terasa de la blocul vecin a sărit peste un alt bloc şi a ajuns în al treilea bloc", a declarat Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5. Şi pe aeroporturi au fost probleme. Un avion care venea din Grecia şi trebuia sa aterizeze pe Otopeni a fost redirecţionat spre Constanţa, iar unul care venea din Cluj a fost redirecţionat spre Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » A fost prăpăd în Bucureşti: o furtună apocaliptică "a măturat" Capitala. O antenă GSM a căzut peste două case