Antena Meniu Search
x

Video Haos pe calea ferată, în Hunedoara, după ce vagonul unui marfar a sărit de pe şine. Circulaţia a fost blocată ore în şir

Sute de călători au avut de suferit ieri după amiază după ce un vagon al unui marfar a deraiat. Circulaţia a fost întreruptă ore în şir, în Hunedoara, din cauza liniei blocate. Aproximativ 250 de călători, care se aflau în două trenuri ce nu mai putea continua călătoria, au fost preluaţi cu autobuzele. În urma deraiării, calea ferată a suferit pagube pe o lungime de un kilometru, distanţă pe care vagonul sărit de pe şine a fost târât. 

de Redactia Observator

la 20.08.2021, 08:06

Vezi și

Incidentul s-a petrecut ieri după-amiază, după ce marfarul, care circula spre Curtici, a trecut de gara Deva. Trenul, care aparține unui operator privat, avea 32 de vagoane și transporta cereale. Mecanicul locomotivei a oprit trenul pe podul de peste Mureş, la mai bine de un kilometru de la locul deraierii. Urmele lăsate de vagon se văd peste tot pe calea ferată – traversele sunt ciobite, iar cablurile retezate. Mai multe echipe de la CFR au intervenit pentru a pune vagonul înapoi pe şine şi pentru a degaja linia.

Trenurile care circulau pe Magistrala 200 au fost oprite în gări ore în şir. Aproximativ 250 de călători au fost duşi cu autobuzele din gara Ilia căre Simeria. În zonă au ajuns şi cei de la Agenţia de Investigare Feroviară Română.

Mircea Nicolescu, director general AGIFER: "Reprezentanţii Agenţiei de Investigare Feroviară Română sunt la faţa locului. Fac constatările. Urmează să declanşeze o anchetă potrivit prevederilor legale şi se va întocmi un raport de investigare în acest sens". 

Dacă operatorul privat va fi găsit vinovat, va trebui sa suporte pagubele produse infrastructurii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Haos pe calea ferată, în Hunedoara, după ce vagonul unui marfar a sărit de pe şine. Circulaţia a fost blocată ore în şir