Antena Meniu Search
x

Video Incendiu devastator într-o piaţă din Braşov: 3.000 de metri pătraţi afectaţi, peste 100 de pompieri chemaţi să intervină

Un incendiu devastator a cuprins aseară o piaţă de haine second hand din Braşov. Tarabele şi marfa au fost înghiţite de flăcări în doar câteva minute, iar suprafaţa afectată a fost de 3.000 de metri pătraţi. Toţi pompierii din oraş, peste o sută, au fost chemaţi să stingă flăcările, iar întăriri au venit şi din judeţele învecinate. Degajările de fum au fost uriaşe, iar oamenii au fost avertizaţi prin Ro-Alert să nu se apropie. Din fericire n-au fost victime.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 30.04.2022, 08:42

Vezi și

Flăcările au izbucnit puţin după ora 19:00, într-o piaţă din cartierul braşovean Bartolomeu. Cauza nu este cunoscută, încă. Însă focul s-a extins în doar câteva minute pe o suprafaţă uriaşă. Toţi pompierii din oraş au fost mobilizaţi. Incendiul a cuprins o zonă în care erau depozitate cantităţi uriaşe de haine uzate. Pentru stingerea acestora, pompierii din Braşov primesc sprijin de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din Covasna și Prahova.

Comercianţii abia dacă au avut timp să se pună la adăpost. De la materialele textile s-a degajat un nor uriaş de fum. Autorităţile au emis o avertizare prin RO ALERT prin care locuitorii din zonă au fost sfătuiţi să închidă ferestrele şi să nu se apropie. Din fericire nu au existat victime, însă intervenţia a fost dificilă şi contratimp. Pompierii au scos din foc 30 de butelii şi au răcit o conductă de gaz din zona incedniului pentru a preveni o explozie.

"În momentul de faţă este totul sub control, zona este răcită şi în momentul de faţă nu mai avem acest pericol însă se răceşte în continuare ţeava de gaz pentru ca să nu ne producă evenimnte neplăcute", a declarat Lucian Marciu, inspector șef ISU Brașov. Incendiul a afectat o suprafaţă de 3000 de metri pătraţi. Mai bine de 100 de pompieri au acţionat pentru a lichida flăcările. Mulţi dintre ei au rămas toată noaptea la faţa locului, pentru a strânge bucăţile de tablă rămase de la chioşcuri, sub care pot rămâne focare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Incendiu devastator într-o piaţă din Braşov: 3.000 de metri pătraţi afectaţi, peste 100 de pompieri chemaţi să intervină