Antena Meniu Search
x

Video Incendiu puternic şi nor uriaş de fum la Buzău, după ce o platformă de depozitare a deşeurilor a luat foc

Un incendiu puternic s-a produs pe o platformă de depozitare a deşeurilor, la Buzău. Au luat foc carcase de frigidere depozitate pe platforma respectivă şi alte deşeuri, însă norul de fum uriaş care s-a aşternut deasupra oraşului a declanşat şi trimiterea unui mesaj Ro-Alert.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 19.01.2021, 19:55

Vezi și

Nor de fum uriaş la Buzău, incendiu puternic

Carmen Ichim, comisar şef al Gărzii de Mediu Buzău: "Au luat foc parte din carcasele de frigidere depozitate pe platforma betonată a societăţii Romrecycling care deţine autorizaţie de mediu pentru colectare de deşeuri. Aceste deşeuri, în cantitate de 350 de tone, aparţin unui alt reciclator, respectiv Green Wee. Nu se ştie care este cauza producerii acestui incendiu, din păcate atmosfera este poluată şi am impus Agenţiei pentru Protecţia Mediului să efectueze determinări privind calitatea aerului până la eliminarea acestei poluări. Ca şi data trecută, societatea va fi amendată pentru că nu s-au luat măsuri pentru a nu se ajunge aici. Aşteptăm cauza producerii şi în funcţie de asta vom face şi noi constatările să ştim care sunt cantităţile care au ars şi care a fost problema pentru că sigur vom avea depăşiri pe indicatorii de calitate a aerului".

Marius Costache, director general GreenWee: "Astăzi a avut loc un incendiu pe platforma pe care noi depozităm carcase de frigidere. Echipele de intervenţie sunt la faţa locului, lucrurile par a fi sub control, ne bucurăm foarte mult că personalul este în siguranţă şi nu sunt alte pagube decât aceste deşeuri tehnologice, respectiv carcase de frigidere. Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii incendiului. Este o platformă de depozitare care era deservită de un număr mic de oameni".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Incendiu puternic şi nor uriaş de fum la Buzău, după ce o platformă de depozitare a deşeurilor a luat foc