Antena Meniu Search
x

Incident la Rafinăria Petrobrazi. Un elicopter SMURD a intervenit pentru a prelua un bărbat cu arsuri pe 60% din corp

Un incident s-a petrecut, luni după-amiază, în incinta Rafinăriei Petrobrazi, mai multe persoane având nevoie de îngrijiri medicale. Primele informații de la fața locului indică faptul că un angajat în vârstă de 59 de ani care lucra la un rezervor în care se mai afla combustibil a fost ars pe o suprafață de aproximativ 60% din corp.  Acesta a fost preluat de elicopterul SMURD. Pe lângă acesta ar mai fi încă două victime, una cu 15% arsuri.

de Redactia Observator

la 01.05.2023, 16:41

Elicopter SMURD
Incidnet la Rafinăria Petrobrazi. Un elicopter SMURD a intervenit pentru a prelua un bărbat cu arsuri pe 60% din corp - Shutterstock

"În această după-amiază, în incinta unui operator economic de pe raza comunei Brazi, s-a produs un eveniment care, iniţial, nu a presupus intervenţia serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Evenimentul a fost gestionat de personalul specializat din cadrul operatorului economic. Ulterior, am fost solicitaţi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă unor persoane implicate în eveniment", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Surse locale au precizat că evenimentul a avut loc la Rafinăria Petrobrazi. Pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost alocate o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD U-TIM şi două ambulanţe SAJ. Totodată, la locul evenimentului se deplasează şi elicopterul SMURD.

 La locul incidentului au fost găsite 3 persoane rănite. Un bărbat 59 ani - arsura gradul III-IV, prin flacară pe aproximativ 72% din suprafața corporală și arsură de căi aeriene superioare. El a fost preluat de către elicopterul SMURD și va fi transportat la UPU Floreasca. O a doua victimă, un bărbat 55 ani  care prezenta arsuri de gradul II-III pe 15% din suprafața corpului, transportat la Spitalul Județean Ploiești. Cea de-a treia victimă, un bărbat de 60 ani, cu un traumatism membrul inferior stâng. El a refuzat examinarea medicală și transportul la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Incident la Rafinăria Petrobrazi. Un elicopter SMURD a intervenit pentru a prelua un bărbat cu arsuri pe 60% din corp