Antena Meniu Search
x

Interlopul Dasaev, reţinut pentru 24 de ore după ce a înjunghiat doi bachetbaliști americani

Principalul suspect în cazul baschetbaliştilor înjunghiaţi la Brăila, Gabriel Husein, zis Dasaev, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce, în această dimineaţă, s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, susţinând că este nevinovat.

Principalul suspect în cazul baschetbaliştilor înjunghiaţi la Brăila, Gabriel Husein, zis Dasaev, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce, în această dimineaţă, s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, susţinând că este nevinovat.

Bărbatul, un cunoscut membru al lumii interlope din oraş, închis în trecut pentru infracţiuni comise cu violenţă, susţine că nu a participat la bătaia colectivă din clubul brăilean şi neagă vehement că i-ar fi înjunghiat pe cei doi sportivi americani.

La intrarea în sediul Parchetului, Gabriel Husein Dasaev a declarat presei că sportivii erau implicaţi într-o ceartă cu cineva şi nu l-au lăsat să intre la toaletă. 

Pe acelaşi subiect

”Erau în zona băii şi nu lăsau pe nimeni să treacă. Mi-am cerut dreptul să trec la baie, ei erau beţi, se certau cu altcineva. Poate au crezut că sunt cu ceilalţi şi au răspuns cu lovituri. Atât a fost”, a spus Gabriel Husein, care are o tăietură pe obraz. 

La rândul său, avocata suspectului, Angelica Ionel, a spus că, deşi are un cazier impresionant, clientul său nu a provocat scandalul, ci doar a ripostat. 

”A ripostat pentru că a fost lovit. Chiar dacă are un cazier impresionant, aşa cum a arătat presa, nu e obligatoriu ca el să fi provocat scandalul. A fost agresat, el doar a ripostat. Vom vedea şi probele, nu le ştim deocamdată”, a declarat Angelica Ionel. 

Baschetbaliştii americani, în stare stabilă

Între timp, cei doi baschetalişti americani înjunghiaţi sunt în continuare internaţi în spital, iar clubul a prezentat împrejurările în care s-a produs incidentul. 

Starea de sănătate a baschetbalistului rămas internat în Spitalul Judeţean Brăila a evoluat favorabil. Joseph McClaim este conştient, cooperant, se simte foarte bine şi va fi mutat pe secţia de Chirurgie.

Cel de-al doilea sportiv se află internat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, dar a refuzat să fie oferite date despre starea sa.

Reamintim vă doi americani, jucători de baschet la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică la o terasă din centrul Brăilei. Cei doi sportivi sunt Darrel Bowie, de 24 de ani, şi Joseph McClain, de 25 de ani.

Unul dintre principalii suspecţi ai atacului, interlopul brăilean Daniel Gabriel Husein, cunoscut sub porecla de Dasaev, s-a predat poliţiştilor în această dimineaţă. Husein susţine că ar fi acţionat în legitimă apărare, după ce sportivii americani l-ar fi atacat.

Dasaev a fost condamnat în trecut, în Spania, pentru proxenetism şi viol şi este recunoscut pentru fapte extrem de violente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Interlopul Dasaev, reţinut pentru 24 de ore după ce a înjunghiat doi bachetbaliști americani