Antena Meniu Search
x

"Jean", incendiatorul care le-a pus gând rău poliţiştilor din Huedin după ce s-a îmbătat, a fost arestat pentru 30 de zile

Bărbatul care a incendiat sala de aşteptare a Poliţiei Huedin a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este la a cincea faptă de ultraj, primele fiind asupra a doi poliţişti, un procuror şi un poliţist de penitenciar.

de Redactia Observator

la 16.02.2023, 12:19

''Piromanul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile'', au anunţat reprezentanţii Sindicatului Europol, cei care au şi prezentat cazul bărbatului care a incendiat sala de aşteptare a Poliţiei Huedin. Aceştia au precizat că bărbatul este la a cincea infracţiune de ultraj, primele două fiind asupra altor doi poliţisti, apoi a unui procuror şi a unui poliţist de penitenciar.

Mohamed zis şi "Jean" s-a îmbătat şi a dat foc sediului poliţiei din Huedin

După ce a băut câteva beri într-un bar din oraş, Diakite Mohamed, zis şi Jean, un bărbat cu dublă cetăţenie, marocană şi română, le-a pus gând rău poliţiştilor din Huedin. S-a dus ţintă la sediul poliţiei şi a aruncat un cocktail molotov în instituţie. Uşa a luat foc. Atât agenţii cât şi persoanele din sala de aşteptare au sărit pe geam ca să fugă din calea flăcărilor, spun sindicaliştii Europol. 

Ofiţerul de la poartă a reuşit să se ferească de flăcările uriaşe în ultimul moment. Angajaţii au luat un extinctor şi au reuşit ă stingă singuri incendiul. Bărbatul a fost imediat imobilizat. Anterior, bărbatul a făcut un live pe Facebook de 18 minute în care i-a înjurat în continuu pe agenţi. 

Sindicaliştii fac apel la judecători să-l trimită pe individ după gratii, mai ales că e recidivist.

"Situația este cu atât mai alarmantă cu cât, toate politicile publice care vizează marea reformă a Poliției Române, nu au făcut altceva decât să slăbească autoritatea polițistului și să dea curaj tuturor "bombardierilor", beizadelelor și recidiviștilor să sfideze polițiștii din stradă", se spune într-un mesaj Europol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » "Jean", incendiatorul care le-a pus gând rău poliţiştilor din Huedin după ce s-a îmbătat, a fost arestat pentru 30 de zile