La Judecătoria Curtea de Argeş calculatoarele funcţionează cu dischete

De Redactia Observator.
Publicat: 06.09.2019, 16:55.
Actualizat: 06.09.2019, 17:28

În 2019, în clădirile importante ale statului încă se lucrează cu aparate, vechi de aproape un sfert de secol! La Judecătoria Curtea de Argeş, calculatoarele funcţionează cu dischete, iar magistraţii aproape că pierd timpul atunci când caută o informaţie despre un dosar.

În 2019, în clădirile importante ale statului încă se lucrează cu aparate, vechi de aproape un sfert de secol! La Judecătoria Curtea de Argeş, calculatoarele funcţionează cu dischete, iar magistraţii aproape că pierd timpul atunci când caută o informaţie despre un dosar. Mai mult decât atât. acoperişul instituţiei a început să fie renovat, de urgenţă, pentru că ploua în clădire.

Pe holurile Jucătoriei Curtea de Argeş parcă a fost amenajat un muzeu al calculatoarelor. Aparatele folosite de mai bine de 15 ani încă funcţionează cu dischete.

Deşi munca le este ţinută pe loc de lipsa tehnologiei, magistraţii spun ca altele sunt problemele în instituţie.

Judecător: Problema esenţială ar fi lipsa personalului, a judecătorilor şi a personalului auxiliar în sensul că pe schema de şapte, sunt cinci judecători care sunt efectiv acum. Vă daţi seama înseamnă să stăm mai mult la serviciu, să avem un volum mai mare de activitate, trebuie alocat foarte mult timp studiului dosarului.

Clădirea, construită în urmă cu un secol, a fost renovată o singură dată, la începutul anilor '90. Pentru că începuse să plouă în instuţie, de curând au început reparaţiile la o parte a acoperişului.

Unii magistraţi şi-au renovat singuri birourile. Alţii şi-au adus de acasă calculatoare mai bune. Ministerul Justiţiei a anunţat că are în plan să cumpere computere noi pentru toate instanţele din ţară.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.