Antena Meniu Search
x

Marius Balo, românul condamnat în China la 8 ani de puşcărie, va fi adus acasă

Marius Balo, clujeanul condamnat în China la 8 ani de închisoare pentru o faptă cu un presupus prejudiciu de 80 de dolari va fi transferat în România.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 03.10.2019, 10:08

Marius Balo va fi adus în România

Marius Balo, clujeanul condamnat în China la 8 ani de închisoare pentru o faptă cu un presupus prejudiciu de 80 de dolari va fi transferat în România.

Marius Balo se află în prezent într-un penitenciar de maximă siguranță din Shanghai și a sesizat în mod repetat autoritățile române cu privire la faptul că a trecut prin umilințe și torturi.

Marius Balo, românul condamnat în China, va fi transferat în România

Curtea de Apel Cluj a decis transferul lui Marius Balo în România. Clujeanul a fost condamnat în China la 8 ani de închisoare pentru o faptă cu un presupus prejudiciu de doar 80 de dolari.

"Pentru prima dată după mulți ani de amânări, după ce anteriorii titulari ai funcției de ministru de justiție au refuzat chiar și un simplu dialog, astăzi putem spune că Ministerul Justiției a făcut un prim pas. Este vorba despre sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care, la rândul său, a sesizat instanța de judecată. Am obținut, astfel, o hotărâre judecătorească esențială pentru ca Marius Balo să poată reveni acasă. Bineînțeles, este acum responsabilitatea Ministerului Justiției să facă și următorii pași necesari în această procedură!", a spus Eugen Iordăchescu, avocat coordonator al SCA Iordăchescu & Asociații.

Marius Balo, amenințat inițial cu pedeapsa cu moartea și apoi întemnițat pentru un presupus prejudiciu de 80 de dolari, spune că în perioada petrecută în detenție a trecut prin „umilințe și torturi". În plus, dacă nu este transferat în România, el riscă să rămână în închisoare mult mai mult decât pedeapsa inițială de 8 ani. Condamnarea se poate dubla sau chiar tripla dacă un judecător chinez consideră că el nu „s-a reformat", ceea ce într-o țară comunistă poate însemna inclusiv renunțarea la credința ortodoxă, o cerință imposibilă pentru Marius Balo, absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, informeză casa de avocatură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Marius Balo, românul condamnat în China la 8 ani de puşcărie, va fi adus acasă