Antena Meniu Search
x

Mascaţii au luat cu asalt celebra comună Sinteşti. Cum s-a îmbogăţit mafia afacerilor cu fier vechi, pe parcursul a şase ani

Lovitură pentru mafia de fier vechi. Se fac verificări în peste 40 de locaţii din trei judeţe şi Bucureşti pentru un prejudiciu de zeci de milioane de lei. În zorii zilei mascaţii au descins şi în Sinteşti, localitate renumită pentru depozitele ilegale din curţile localnicilor. În circuitul celor care s-ar fi îmbogăţit ilegal, din vânzările de fier vechi pe parcursul a şase ani, poliţiştii au descoperit 16 firme.  

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 14.11.2023, 13:44

Vezi și

Perchezițiile au început în jurul orei 6. Polițiștii și jandarmii au descins simultan în 42 de locații din București, Ilfov, Călărași și Vâlcea.

Vizate sunt persoanele despre care polițiștii au bănuieli că aveau afaceri ilegale în domeniul reciclării materialelor feroase și neferoase.

În total, 28 de persoane sunt vizate de anchetă, fiind cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani și evaziune fiscală.

Concret, în ultimii ani erau înregistrate documente false prin care erau cumpărate deșeurile de la persoane fizice. Astfel, prejudiciul bugetului de stat a ajuns la aproape 66 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Mascaţii au luat cu asalt celebra comună Sinteşti. Cum s-a îmbogăţit mafia afacerilor cu fier vechi, pe parcursul a şase ani