Antena Meniu Search
x

Video Măsura închiderii magazinelor mai devreme nu prea dă rezultate. Autorităţile caută acum alte soluţii

Măsura închiderii magazinelor mai devreme, nu prea dă rezultate. Sunt la fel de aglomerate ca şi înainte sau chiar mai mult. Aşa că prefectul Capitalei ia în calcul măsuri în plus. În funcţie de numărul de coşuri din magazin, va fi restricţionat şi numărul clienţilor.

de Redactia Observator

la 06.04.2021, 16:02

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Având în vedere faptul că magazinele s-au aglomerat în ultima perioada, ca urmare a programului redus de funcționare, autorităţile caută acum alte soluţii.  În Capitală, este foarte posibil ca accesul clienţilor să fie restricţionat.

Anunţul a fost făcut chiar de către prefectul Capitalei. Alin Stoica a spus că vor fi cerute datele cu privire la comportamentul clienților după ce magazinele au început să se închidă la ora 18:00, acolo unde incidența cazurilor este ridicată.

Mădălina Chiţac - reporter Observator: Autorităţile vor discuta şi vor vedea dacă este posibil sau nu această măsură. Practic, în magazine va exista un număr limitat de coşuri de cumpărături, iar atunci când aceste coşuri de cumpărături se vor epuiza, accesul în magazin o să fie interzis pentru clienţi. Aceştia vor trebui să aştepte în interiorul magazinului, iar cozile pe care le vedeam până acum în magazine se vor muta în exterior. Momentan, nu vorbim despre o decizie finală. Este doar o idee care a venit din partea prefectului Capitalei, Alin Stoica. De altfel, Alin Stoica spune că în aceste zile va avea mai multe întâlniri cu reprezentanţii marilor magazine pentru a găsi ma multe soluţii ca să poată să fie evitată aglomeraţia din centrele comerciale. Vă reamintesc faptul că în localităţile unde rata de infectare este cuprinsă între 4 şi 7,5 cazuri la mia de locuitori magazinele se închid la ora 18:00 de vineri până duminică. Acolo unde rata de infectare este mai mare decât 7,5 cazuri la mia de locuitori, aceste restricţii se aplică pe întreaga săptămână. 

În primul weekend din aprilie magazinele s-au închis la ora 18:00, iar circulația a fost restricționată începând cu ora 20:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Măsura închiderii magazinelor mai devreme nu prea dă rezultate. Autorităţile caută acum alte soluţii