Antena Meniu Search
x

Video "M-au înghesuit, m-au călcat pe picioare cu bocancii". Bihorean bătut şi încătuşat de poliţişti, după ce a cerut ajutorul la 112

Un bihorean a fost bătut şi încătuşat de agenţi, după ce a cerut ajutorul poliţiştilor la 112. Bărbatul era nemulţumit de camioanele supraîncărcate cu balast care trec pe drumurile comunale din localiatea sa, iar picătura care a umplut paharul a fost o piatră care a căzut din basculantă şi i-a fisurat parbrizul. Superiorii poliţiştilor fac acum verificări, iar un dosar penal pentru purtare abuzivă a fost deja deschis.

de Georgiana Botez

la 06.03.2024, 10:36

Vezi și

Bărbatul a sunat la 112 ca să reclame transporturile de balast, după ce o piatră căzută dintr-un camion i-a fisurat parbrizul. Maşinile de mare tonaj circulă de peste un an şi jumătate pe drumurile din comună, iar acesta a făcut nenumărate petiţii la primărie. Fără vreun răspuns, însă.

Cosmin Săteanu: Rulam cu autoturismul în spatele camionului de mare tonaj şi pe alocuri cădeau pietre, nefiind acoperit cu prelată, aşa cum prevede legea, şi mi-a fisurat parbrizul la maşină.

După un schimb de replici între bihorean şi polițiștii din comuna Aușeu, situaţia a escaladat.

Poliţist: Vă solicit să nu mă filmaţi. Dacă aceste imagini vor ajunge în spaţiul public, veţi fi pasibil de sancţiune 10.000 de lei. Vă mai solicit încă o dată să-mi prezentaţi un act de identitate.

Pe acelaşi subiect

Cosmin Săteanu: O să vi-l aduc din casă.

Poliţist: Acum mi-l prezentaţi, vă rog frumos. Următoarea solicitare este faptul că vă conduc la sediu pentru identificare.

Cosmin Săteanu: Cum?

Poliţist: În mod forţat, încătuşat. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bărbatul a fost amendat pentru folosirea abuzivă a numărului de urgență 112. Acesta a protestat sancţiunea, iar din spusele sale, în acel moment, poliţiştii şi-au schimbat total comportamentul.

Cosmin Săteanu: M-au înghesuit, m-au călcat pe picioare cu bocancii, iar în momentul în care am simţit durere, sigur că din reflex am dat să-l îndepărtez şi-atunci s-a dat alarma şi au sărit pe mine şi m-au bătut, m-au trântit jos, s-au urcat cu picioarele, m-au încătuşat şi m-au dus la postul de poliţie.

Odată ajuns la secția de poliție din Auşeu, agenţii au solicitat o ambulanță, iar bărbatul a obținut un certificat medico-legal.

Cosmin Săteanu: La concluzii apar că leziunile s-au putut produce prin lovire cu şi de corpuri/suprafeţe dure, pe alocuri rugoase, comprimare cu mâna şi degetele.

Bărbatul a înaintat o sesizare către IPJ Bihor, iar un dosar penal a fost deschis pentru purtare abuzivă pe numele agenţilor. Însă, principala dorință este ca drumurile și casele din Cacuciu Vechi să nu mai fie distruse de maşinile de mare tonaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "M-au înghesuit, m-au călcat pe picioare cu bocancii". Bihorean bătut şi încătuşat de poliţişti, după ce a cerut ajutorul la 112