Antena Meniu Search
x

Exclusiv. Eugen, rezidentul care a participat la operaţia lui Florin Busuioc: "Aici m-am născut, aici vreau să rămân"

Eugen Ţieranu, medicul rezident care a făcut parte din echipa de medici care l-a operat pe Florin Busuioc spune că nu vrea să plece din România. Tânărul spune că nu poate să părăsească plaiurile natale şi vrea să fie lăsat să aibă grijă de oameni cum poate mai bine.

Medicul rezident Ţieranu nu pleacă din România
Eugen Țieranu nu pleacă din România. Vrea să rămână aici, să ajute oamenii care au nevoie să fie ajutaţi - Eugen Țieranu - Facebook

Eugen Ţieranu, medicul rezident care a făcut parte din echipa de medici care l-a operat pe Florin Busuioc spune că nu vrea să plece din România.

Tânărul spune că nu poate să părăsească plaiurile natale şi vrea să fie lăsat să aibă grijă de oameni cum poate mai bine.

De asemenea, Eugen Țieranu, tânărul medic rezident care a asistat operaţia lui Florin Busuioc, confirmă că se va înscrie la concursul de ocupare a unui post de medic specialist la spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, după ce îşi va finaliza rezidenţiatul.

"O să mă înscriu la concurs. Eu m-am pregătit în Bucuresti, pe această parte de cardiologie intervenţională, dorinţa mea este să rămân în Oltenia şi să am grijă de oamenii din zonele astea. Sunt de aici, sunt oltean, o să vreau să rămân în Craiova, nu m-am gândit niciodată să plec din ţară. Am fost la specializări în alte ţări, într-adevăr este frumos, dar nu m-am gândit niciodată să părăsesc ţara. Familia mea este aici, am o fetiţă mică de 2 luni, sper să le pot oferi tot ce-i mai bun şi aici la noi în ţară", a declarat medicul rezident Eugen Ţieranu pentru Observator.tv

Pe acelaşi subiect

Eugen Țieranu nu a luat în calcul partea financiară în decizia sa de a rămâne în ţară.

"Nu este vorba despre partea financiară, nu asta contează. Indiferent care ar fi salariul tot n-aş pleca din ţară, pentru ca sunt foarte atasat de plaiurile natale şi vreau sa raman în ţară, să facem lucruri bune. Am avut oferte generoase de a pleca, posibilitatea exista la orice oră, însă aleg să rămân în ţara. Aici m-am născut, aici am prietenii, familia, aici vreau să rămân", a precizat Eugen pentru Observator.tv

Eugen Țieranu a asistat operaţia lui Busu

"Pacientul a beneficiat de intervenţia medicilor în momentul în care a fost nevoie, la timp, practic el a fost resuscitat de echipele SMURD, transportat la unitatea de primiri urgenţe, acolo i s-a făcut o procedură iniţială tromboliză iar apoi a fost stentat în 3 ore de la producere infarctului. A fost un infarct masiv. Medicul care a stentat este un medic primar, medicul rezident despre care se vorbeşte că ar fi făcut intervenţia a asistat la această procedură. De asemenea, în sală s-a mai aflat un medic electro-fziolog cu competenţe europene. Florin Busuioc a avut parte de cele mai bune îngrijiri şi are în continuare parte de cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova” a precizat ministrul Pintea.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că se bucură pentru faptul că în sala de operaţie s-a aflat şi medicul rezident Eugen Țieranu, pentru că faptul că a asistat la intevenţie îl va ajuta în carieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Exclusiv. Eugen, rezidentul care a participat la operaţia lui Florin Busuioc: "Aici m-am născut, aici vreau să rămân"