Antena Meniu Search
x

Florin Busuioc este în stare gravă după operaţie. Va fi transferat cu elicopterul SMURD la Bucureşti

Florin Busuioc este în stare gravă, dar stabilă, după infarctul masiv suferit aseară şi operaţia de montare de stent. Florin Busuioc a fost preluat de la Craiova de un elicopter SMURD şi transportat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof.Dr. C.C. Iliescu" din Bucureşti.

Busu e în stare gravă după infarctul masiv suferit
Florin Busuioc va fi transferat cu elicopterul SMURD la Bucureşti. El este încă în stare gravă - Youtube - Viva Online

Florin Busuioc este în stare gravă, dar stabilă, după infarctul masiv suferit aseară şi operaţia de montare de stent.

Florin Busuioc a fost preluat de la Craiova de un elicopter SMURD şi transportat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof.Dr. C.C. Iliescu" din Bucureşti.

“În Unitatea de Primiri Urgenţe a ajuns cu stare gravă intubat şi ventilat mecanic, cu instabilitate hemodinamică. S-a confirmat diagnosticul de infarct miocardic acut şi în paralel cu stabilizarea pacientului a fost mobilizată urgent echipa de cardiologie intervenţională pentru continuarea protocolului terapeutic respectiv coronarografie şi stentare. S-a luat această decizie de către managerul spitalului întrucât medicul şef al clinicii de cardiologie nu a putut fi contactat”, a explicat purtătorul de cuvânt al spitalului pentru News.ro

Ministrul Sănătăţii a precizat că actorul Florin Busuioc a suferit un infarct masiv, dar că acesta are parte de cele mai bune îngrijiri la Craiova. 

Pe acelaşi subiect

Sorina Pintea a infirmat informaţiile potrivit cărora operaţia de montare a unui stent ar fi fost efectuată de un medic rezident, precizând că tânărul a asistat la procedură.

„Pacientul a beneficiat de intervenţia medicilor în momentul în care a fost nevoie, la timp, practic el a fost resuscitat de echipele SMURD, transportat la unitatea de primiri urgenţe, acolo i s-a făcut o procedură iniţială tromboliză iar apoi a fost stentat în 3 ore de la producere infarctului. A fost un infarct masiv. Medicul care a stentat este un medic primar, medicul rezident despre care se vorbeşte că ar fi făcut intervenţia a asistat la această procedură. De asemenea, în sală s-a mai aflat un medic electro-fziolog cu competenţe europene. Florin Busuioc a avut parte de cele mai bune îngrijiri şi are în continuare parte de cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova. E adevărat că şeful de Secţie Cardiologie nu a răspuns iniţial la telefon, era oricum destul de târziu, dar asta nu înseamnă că cineva nu şi-a făcut treaba” a sus Pintea.

Reamintim că actorul Florin Busuioc a suferit un infarct masiv, fiind transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a unităţii medicale din Craiova în stare gravă, în comă, după un stop cardiorespirator. El a fost resuscitat de către echipajul SMURD, diagnosticul fiind infarct miocardic acut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Florin Busuioc este în stare gravă după operaţie. Va fi transferat cu elicopterul SMURD la Bucureşti