Antena Meniu Search
x

Medicul Gheorghe Burnei, condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat, miercuri, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de comiterea infracţiunii de luare de mită.

de Redactia Observator

la 31.03.2021, 22:05

Vezi și
  • Medicul Gheorghe Burnei a fost acuzat că a luat mită de la părinţii unor copii pe care i-a operat.

Decizia este una definitivă, în condiţiile în care medicul Gheorghe Burnei fusese condamnat iniţial, în decembrie 2019, la trei ani de închisoare cu suspendare.

Gheorghe Burnei fusese pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, însă, miercuri, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis să reducă, cu şase luni, condamnarea dată iniţial de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti.

Procurorii ar fi găsit sume importante de bani în biroul lui Gheorghe Burnei

Pe lângă sentinţa în sine, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis să reducă perioada de interzicere a unor drepturi de la cinci ani la doi ani. Vorbim aici despre exercitarea profesiei de medic în sistemul public de sănătate şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Gheorghe Burnei a fost acuzat de procurori că ar fi încasat sume de bani de la părinţii unor copii pe care i-a operat şi că a mascat banii respectivi în contracte de donaţii. De asemenea, în urma unor percheziţii, procurorii ar fi găsit în biroul lui Burnei de la Spitalul Marie Curie importante sume de bani precum 13.343 de lei, 5.015 euro şi 750 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Medicul Gheorghe Burnei, condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită