Antena Meniu Search
x

Mesaj Ro-Alert pentru apă nepotabilă în Câmpina. Primar: ”Nu folosiți apa de la robinet pentru băut şi pentru mâncare”

Apa furnizată în sistem centralizat în municipiul Câmpina, al doilea oraş ca mărime din judeţul Prahova, nu este potabilă, potrivit analizelor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova. Primarul oraşului a postat un anunţ pe Facebook prin care face apel la populaţie să folosească apa doar pentru scopuri menajere, nu şi pentru băut sau preparat mâncare. De asemenea, oamenii au primit și mesaje RO-Alert pentru apă nepotabilă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.08.2021, 23:07

Mesaj Ro-Alert emis în Câmpina pentru apă nepotabilă
Mesaj Ro-Alert emis în Câmpina pentru apă nepotabilă - Profimedia Images

Direcția de Sănătate Publică Prahova avertizează că apa distribuită nu îndeplinește condițiile de potabilitate, conform reglementărilor în vigoare. Apa nu poate fi utilizată pentru băut sau gătit, pentru prepararea formulelor de lapte reconstituit sau ceaiuri. Apa poate fi folosită numai pentru spălat și în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor.

Aceste interdicții se vor menține până la încadrarea apei distribuite în parametrii de potabilitate.

"Hidroprahova (SC  Hidro Prahova SA, companie deţinută de Consiliul Judeţean Prahova, principalul furnizor de apă din judeţ – n.r.) a anunţat administraţia locală de faptul că, în urma analizelor DSP, apa din municipiul Câmpina nu întruneşte condiţiile de potabilitate. Prin urmare, fac apel la toti câmpinenii să nu folosească apa de la robinet pentru băut şi pentru mâncare, ci doar pentru uz menajer. Va rog să distribuiţi acest mesaj!”, a scris, vineri seară, pe Facebook, primarul oraşului, Alin Moldoveanu. 

Conform unui anunţ al Hidro Prahova, restricţiile privind consumul apei în oraşul Câmpina sunt valabile începând de vineri, 13 august, până în data de 17 august. 

Reprezentanţii companiei recomandă ca apa să fie folosită doar "pentru spălat şi în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor". Hidro Prahova anunţă că accelerează activităţile de spălare şi igienizare a sistemului de alimentare cu apă al oraşului Câmpina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Mesaj Ro-Alert pentru apă nepotabilă în Câmpina. Primar: ”Nu folosiți apa de la robinet pentru băut şi pentru mâncare”