Antena Meniu Search
x

Video "Mi-au spus că am o fetiţă. Eu am zis: Nu, am două". Mărturia uluitoare a femeii cu hernie, care a născut la spital fără să știe că e gravidă

Femeia din Tismana care s-a dus la spital cu dureri de burtă, crezând că are hernie, dar s-a trezit din anestezie cu o fetiță nou-născută, a povestit chiar de pe patul de spital uimirea pe care a avut-o. Lua anticoncepționale, nu avea probleme cu menstruația și, de fapt, nimic nu anunța că este însărcinată. Din fericire, totul a descurs cu bine la Spitalul din Târgu Jiu - acolo unde a născut - iar acum este așteptată acasă cu pruncul. Mai are două fete gemene, de 16 ani, și un soț care este bucuros de "întâmplare". Între timp, potrivit unor surse Observator, medicii chirurgi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu vor să protesteze după acest incident şi să refuze să mai facă gărzi suplimentare

de Redactia Observator

la 24.08.2023, 17:13

Vezi și

Explicațiile femeii sunt pe cât de simple, pe atât de uimitoare. Nu a știut că e însărcinată și, când medicul i-a spus că are o nouă fetiță, a replicat că, de fapt, are două - acasă. Nu i-a trecut prin gând că a născut.

"Am avut menstruaţie până luna trecută. Le-am luat de când am făcut prima cezariană. (...) Aveam o gâlcă la buric şi am vrut să văd dacă este de operat sau nu, să văd ce zice domnul doctor. Am venit, m-a internat domnul doctor, mi-a zis că este infiltraţie foarte mare şi am rămas internată. (...) M-am trezit seara târziu din anestezie, mi-au spus că am o fetiţă. Eu am zis "Nu, am două fetiţe". Nu înţelegeam. Mi-a zis că am născut o fetiţă", a povestit femeia, de pe patul de spital.

Cazul pare a fi unul fericit. Mama se simte bine, fetița la fel, iar familia le așteaptă pe amândouă acasă.

"Am rămas şocată, impresionată. Cum să am o fetiţă? Nu realizam. Eu am două fetiţe gemene acasă. M-am bucurat. Mulţumesc domnişoarei Militaru Mihaela, domnului doctor Tetileanu şi la toţi medicii şi la toate asistentele şi la toate infirmierele că m-au ajutat şi mi-au dat viaţă. Mie şi fetiţei mele. Şi lui domnul doctor Barbu. (...) Numele o să îl aleagă surioarele. Ne aşteaptă acasă şi pe mine şi pe surioara lor. Soţul e bucuros", a mărturisit ea.

Pe acelaşi subiect

Autoritățile, nedumerite după cazul de la Târgu Jiu. S-au deschis mai multe anchete

Caz incredibil la Târgu Jiu. O tânără de 35 de ani s-a operat de hernie şi s-a trezit mamă. Era însărcinată în nouă luni, dar nu ştia. Nici medicii care au consultat-o timp de patru zile nu şi-au dat seama. Au descoperit chiar în sala de operaţie că femeia avea în pântec un bebeluş. Pacienta şi copilul sunt în afara oricărui pericol. Au fost deschise mai multe anchete care să stabilească dacă doctorii care au intervenit au greşit în vreun fel. 

Tânăra de 35 de ani din localitatea Tismana a ajuns la spital cu dureri abdominale. În ultimii ani, a fost operată de mai multe ori în urma unei hernii intestinale. A crezut că se simte rău din acelaşi motiv. 

Printr-un diagnostic pus doar prin palpare, fără ecografie, femeia a fost internată în secţia de Chirurgie. "Potrivit medicului chirurg, o ecografie nu ar fi fost relevantă pentru acest diagnostic şi a considerat că nu este nevoie de ea", a declarat Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu. 

A doua zi, a fost dusă la Radiologie. A semnat pe propria răspundere că nu e însărcinată şi că i se poate face această investigaţie la plămâni. "În timpul anamnezei, pacienta a spus că se află sub tratament cu anticoncepţionale, că are menstruaţie, neştiind că este însărcinată", adaugă Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu. 

Medicii au descoperit că femeia e însărcinată

Pentru că se simţea tot mai rău, medicul chirurg a decis să o opereze de urgenţă. În momentul intervenţiei, doctorul a descoperit că intestinul era afectat, ligamentele din jurul herniei erau slăbite, iar infecţia era deja răspândită în abdomen. Tot atunci a văzut că uterul era mărit considerabil, semn că femeia era însărcinată. 

A chemat un ginecolog şi, în cele din urmă, femeia a născut o fetiţă de 3 kilograme şi 200 de grame. După cezariană, tânăra mamă a fost operată şi pentru afecţiunea pentru care i s-a făcut anestezia generală. "Mama se află internată la Terapie Intensivă, este conştientă, cooperantă. Iar copilul se află internat în secţia de Neonatologie, la fel, starea lui de sănătate fiind bună", mai spune Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu.  

Cum de nu s-a aflat de sarcină. Au crezut că s-a îngrășat câteva kilograme

Statisticile arată că, la una din 2.500 de sarcini, femeia nu este conştientă de prezenţa fătului şi află că este însărcinată când se declanşează travaliul. În cazul acestei femei, timp de nouă luni, nimeni nu i-a monitorizat sarcina. Era supraponderală, aşa că apropiaţii nu ar fi observat câteva kilograme în plus. "Deci o femeie la 90 de kilograme... Nu poţi să-ţi dai seama, te gândeşti că s-a îngrăşat", comentează Ana Slivilescu, medic de familie. 

Femeia mai are două fete de 16 ani, gemene. Familiei îi vine greu să creadă. 

Femeie gravidă fără să știe. Cine e de vină pentru situația bizară din Târgu Jiu?

Toţi medicii care au intervenit au fost chemaţi să dea explicaţii. O anchetă internă va stabili dacă a greşit cineva. "Din punctul lor de vedere, au procedat medical, dar noi trebuie să stabilim printr-o comisie. Comisia analizează şi spune dacă a fost sau nu aşa cum spune medicul", spune Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu.

Ministerul Sănătăţii vine cu o explicaţie halucinantă. "Nu am informaţii că ar fi fost vreo problemă, în sensul de punerea în pericol a vieţii pacientei. Nu pot să vă relatez eu care este sau să vă dau relaţii despre fiecare procedură medicală pe care o aplică medicii din România", susţine Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. 

Managerul SJU Botoșani, demis după moartea mamei ignorate de medici 7 ore

Cazul vine la scurt timp după ce o întreagă echipă medicală din Botoşani a lăsat şapte ore în agonie o tânără mamă, a cărei sarcină se oprise din evoluţie. Singura demisie după moartea Alexandrei a venit abia ieri. Managerul maternităţii în care a murit în timp ce urla disperată după ajutor a renunţat la funcţie. 

Are loc cel mai mare protest de la tragedie. Sute de oameni au ieşit în stradă pentru a cincea zi, revoltaţi de modul în care sistemul sanitar din România funcţionează. Cadrele medicale care timp de şapte ore au ignorat-o pe gravidă au fost suspendate din funcţie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Mi-au spus că am o fetiţă. Eu am zis: Nu, am două". Mărturia uluitoare a femeii cu hernie, care a născut la spital fără să știe că e gravidă