Antena Meniu Search
x

Galerie foto Medicii și asistentele care au fost pe tură când Alexandra a murit, suspendați. Protestele au continuat chiar și în ziua în care tânăra mămică a fost condusă pe ultimul drum

Au fost luate primele măsuri după tragedia de la maternitatea din Botoşani. Medicul şi asistentele care se aflau în tură în acea noapte au fost suspendați, iar Ministerul Sănătăţii a pornit propria anchetă. Între timp, pe străzile din oraş sute de oameni au mărşăluit din nou seara trecută, pentru a cere dreptate în cazul morţii Alexandrei. 

de Redactia Observator

la 22.08.2023, 10:19

Vezi și

După ce cazul Alexandrei a fost mediaizat, iar oamenii din Botoşani au ieşit în stradă pentru a cere dreptate, primul care a plătit cu funcţia a fost întreg personalul medical aflat în tură în momentul în care tânăra de 26 de ani murit. Măsura a fost luată în urma unei anchete interne.

Asaftei Ioan purtător cuvânt al Spitalului Mavromati: "Suspendarea activității personalului medical pe o perioadă limitată din secția obstretică care a fost în tura de serviciu, dispunerea unui audit medical extern."

Fratele Alexandrei: "Măsurile nu sunt rele. Încep să îşi facă datoria. Aşteptăm să vedem şi finalul. Asta aştept, să vedem finalul."

Ministerul Sănătății a început o anchetă

Pe acelaşi subiect

Cazul care a cutremurat întreaga ţară nu a rămas fără ecou nici la Bucureşti.

"În urma analizei informațiilor primite au fost solicitate verificări suplimentare instituțiilor competente",  a transmis Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Potrivit surselor Observator, Alexandrei nu i-ar fi fost administrat tratamentul, deşi tensiunea ei indica valoarea 10. Nu a primit vreun medicament. nici pentru anemie, asta deşi nivelul de hemoglobină scăzuse la 10. Mai mult, în ecografia realizată, se observa deja că bebeluşul din pântec era deja mort.

Fratele Alexandrei: "Ce pot să le spun ei unor copilaşi care se trezesc dimineaţa şi întreabă: unde e mama? Ce să fac, să îi duc la mormânt acolo şi să le arăt altarul de flori şi să le spun: aici e mama voastră?"

Între timp seara trecută un nou marş a avut loc în faţa prefecturii din Botoşani. Pe un banner uriaş au fost scrise ultimele cuvinte ale Alexandrei, "NU AM AER".

"Dreptate! Dreptate! Dreptate!"

"Mi-a fost colegă din clasa I, până în clasa a XII-a. Când am aflat de la colegi vestea că nu mai este mi-a venit greu să cred că un om la 25 de ani a încetat din viaţă aşa subit."

Alexandra a fost condusă ieri pe ultimul drum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Medicii și asistentele care au fost pe tură când Alexandra a murit, suspendați. Protestele au continuat chiar și în ziua în care tânăra mămică a fost condusă pe ultimul drum