Antena Meniu Search
x

Militar acuzat că le cerea oamenilor să-i cumpere băutură, într-un centru de vaccinare din Craiova

Grozăvia, care s-a petrecut la un centru de vaccinare deschis în incinta unei unităţi militare din Craiova, a ieşit la iveală după ce o femeie a sunat la 112, şocată de comportamentul subofiţerului. Ea a reclamat că militarul le cerea oamenilor veniţi pentru vaccin să îi facă rost de băutură de la un magazin din zonă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.05.2021, 10:06

Militar acuzat că le cerea oamenilor să-i cumpere băutură, într-un centru de vaccinare din Craiova - zcj.ro / imagine ilustrativa

Incidentul a avut loc la Brigada Multinaţională Sud-Est UM 01083, o unitate militară din Craiova care este şi centru pentru vaccinare.

Poliţia a fost solicitată să intervină marţi la sediul acestei unităţi de elită a Armatei Române, după ce o persoană a sunat la numărul de urgenţă şi a transmis faptul că un agent de pază în instituţia militarizată le cerea oamenilor veniţi la vaccinare să îi cumpere votcă.

Postul subofiţerului era chiar la intrare, iar sarcina lui de serviciu era să efectueze trierea persoanelor.

Gardianul îi aborda pe oameni explicându-le că nu poate pleca din post, apoi le întindea o bancnotă de 10 lei, cu misiunea de a merge să îi aducă băutură de la unul dintre magazinele din zonă. Potrivit femeii care a făcut reclamaţia, câteva persoane l-au refuzat politicos, dar unui bătrân i s-a făcut milă şi a cedat rugăminţilor. Omul s-ar fi îndurat şi a mers să cumpere alcoolul solicitat.

Pe acelaşi subiect

Poliţia Dolj a precizat că un echipaj s-a deplasat la locul indicat de apelul la 112. Acolo, oamenii legii au aflat că este vorba despre un subofiţer, motiv pentru care cazul a fost dclinat spre rezolvare către conducerea unităţii militare, ofiţerii şi subofiţerii fiind încadraţi de lege într-un regim special.

Subofiţerul a fost schimbat din funcţie

Într-un răspuns solicitat de agenţia Mediafax, unitatea militară a precizat că subofiţerul respectiv a fost schimbat din funcţie:

„Cu privire la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm următoarele: confirmăm faptul că, marţi, 18 mai, în jurul orei 09.30, o persoană care se afla în Centrul de vaccinare deschis în incinta UM01083 Craiova a apelat la numărul unic de urgenţă 112, reclamând o situaţie de genul celei prezentate de dumneavoastră, în care a fost implicat un subofiţer din cadrul unităţii. În paralel, conducerea UM01083 a numit o comisie de cercetare administrativă cu privire la această situaţie. Până la finalizarea cercetărilor, subofiţerul în cauză a fost schimbat din funcţia de registrator. Informaţii suplimentare cu privire la concluziile cercetării vă vor putea fi comunicate după finalizarea acesteia”.

UM 01083 este o unitate multinaţională, în care activează militari din România, Polonia sau Bulgaria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Militar acuzat că le cerea oamenilor să-i cumpere băutură, într-un centru de vaccinare din Craiova