Antena Meniu Search
x

Video Maratonul imunizării: Mai mulţi turişti români şi străini s-au vaccinat în centrul oraşului Braşov

Maratoanele organizate în marile oraşe se dovedesc reţeta de succes pentru atingerea numărului de vaccinări în rândul populaţiei. Accesul facil, doar cu actul de identitate, i-a convins pe cei nehotărâţi sau care nu au reuşit să acceseze platforma să facă pasul spre imunizare. Ieri, la Braşov, una dintre cele mai cunoscute străzi s-a transformat în centru de vaccinare.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 17.05.2021, 17:40

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Localnici şi turişti au profitat de ocazie, iar printre cei imunizaţi și-au găsit loc chiar și zeci de cetățeni germani, italieni, francezi sau spanioli care au venit să ne viziteze ţara. 

Să nu fiţi încordat, nu aveţi de ce să fiţi încordat.

Nu, frică nu.

Frică nu este. A durut?

Pe acelaşi subiect

Nu.

Centrul de vaccinare a fost deschis la ora 8 pe strada Republicii şi a avut program de funcţionare de 12 ore. Oamenii au avut de parcurs un traseu sigur: au început cu înregistrarea, completarea chestionarelor, dialogul cu personalul medical, iar după vaccinare, au aşteptat în sala amenajată pentru monitorizarea posibilelor reacţii adverse. 

Femeie venită la rapel: Organizare foarte bună, merge super repede totul. Îţi dau încredere în tine oamenii.

Pacientă: Destul de uşoară, facilă.

dr. Andrea Neculau, director executiv DSP Brașov: Oamenii aleg să se vaccineze în astfel de locuri pentru că sunt un pic mai departe de zona medicală şi aduc actul vaccinării în zona de normalitate. Multora le vine la andemână să facă o plimbare şi să lege de evenimentul pe care îl ataşăm zilei de vaccinare de tip maraton.

Nu doar localnicii au profitat de ocazie. Şi turiştii străini au întrerupt plimbarea pentru imunizare. 

Pacient englez: Fantastic! Doamnele au fost foarte drăguţe, m-au ajutat să mă relaxez. Am crezut că voi avea probleme, pentru că sunt din UK, şi au spus "Nu, te putem ajuta.". Mi-au tradus şi totul a fost fantastic.

Pacient francez: Am văzut la televizor că este posibil să mă vaccinez aici şi am zis: "de ce nu?" Ce părerea ai despre ceea ce se întâmplă aici?E bine.Pentru că aşa salvezi viaţa unui om.

Şi prefectul judeţului Braşov a fost prezent la vaccinare. Nu ca pacient, ci ca voluntar.

Cătălin Văsii, prefectul judeţului Braşov: Sper ca, încet, încet, aceste campanii pe care le facem şi care vor urma în continuare să dea rezultate scontate, să ajungem la gradul de imunizare care să ne permită să ajungem la normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii.

Maratonul de vaccinare de duminică, de la Brașov, e unul dintre cele zece evenimente de acest gen, organizate în luna mai, de autoritățile locale din Brașov. Ziua de ieri a fost dedicată sectorului HoReCa, unul dintre cele mai afectate domenii în timpul restricţiilor din pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Maratonul imunizării: Mai mulţi turişti români şi străini s-au vaccinat în centrul oraşului Braşov