Antena Meniu Search
x

Video Miniştrii sau procurorii, taxaţi pentru parcare. Instituţiile publice din Bucureşti nu vor mai avea locuri gratuite

Instituţiile publice din Bucureşti nu vor mai avea locuri de parcare gratuite. De săptămâna viitoare, Primăria Capitalei îi va taxa pe toţi angajaţii, indiferent de funcţie. Cine nu plăteşte va fi amendat, chit că este ministru sau procuror, promite viceprimarul Capitalei.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 26.05.2023, 19:59

Vezi și

Bugetarii din Bucureşti renunţă, de nevoie, la acest privilegiu. Astăzi au început să fie demontate indicatoarele care rezervau locuri de parcare gratuite pentru angajaţii statului. Ministerele, şcolile, instituţiile din justiţie şi poliţia aveau peste 2.100 de locuri gratuite pentru angajaţii lor. De săptămâna viitoare, toate vor intra în sistemul public cu plată. Angajatii institutiilor publice vor plăti un tarif de 5 lei pe oră sau 30 de lei pentru întreaga zi, intre orele 8 dimineata si 8 seara. Si riveranii,  vor avea dreptul sa si plateasca abonamente aici de 50 de lei pe lună.

În Bucureşti, sunt 230.000 de parcări de reşedinţă pentru un milion 800.000 de maşini

Cei care nu locuiesc în zonă, vor plăti un abonament de 500 de lei pe lună. "Toată lumea trebuie să fie egală in fata reglementărilor. Nu cei de la stat să aibă privilegii iar cetăţenii să trebuiască să plătească parcarea. Nu este vorba de functia pe care o are cineva sau ce anume masina parcheaza", a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei. Aşa că procurorii DIICOT sau poliţiştii rutieri care îşi lasă maşinile pe aceste locuri fără să plătească vor fi amendaţi cu 200 de lei. Din cele peste 2.000 de locuri, 194 erau la sediile ministerelor, peste 1.300 la alte instituţii publice şi câte 200 la şcoli şi grădiniţe ori teatre.

În ultimii zeci de ani, poliţia locală din subordinea Primariei Capitalei a folosit gratuit 122 de locuri de parcare. Şi mai multe au fost rezervate unităţilor militare si structurilor de ordine publică asa cum este Serviciul Român de Informaţii. În total încă 188 de locuri. Şi angajaţii DIICOT se bucurau de 65 de locuri de parcare gratuite şi de 91, agenţii de la Direcţia Poliţiei Judiciare. Rămase fără privilegii, ministerele şi-au făcut strategii noi. Oricum, în parcarea de la Economie opreau maşinile locatarilor din zonă, spune ministrul.

"Vom crea şi locuri de parcare suplimentare în curtea interioară a ministerului. Deci angajaţii ministerului nu vor fi afectaţi", a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei. Ministrul Mediului vrea să cumpere maşini electrice ca să scape de taxă, iar până atunci plătesc abonamente. "Acum am demjarat deja procedura pentru a achiziţiona abonamente pentru maşinile instituţiei. E vorba de 30 de maşini", a declarat Mihai Drăgan, purtător de cuvânt Ministerul Mediului. În cel mult o lună, toate locurile instituţiilor vor fi cu taxă. În Bucureşti sunt 230.000 de parcări de reşedinţă pentru un milion 800.000 de maşini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Miniştrii sau procurorii, taxaţi pentru parcare. Instituţiile publice din Bucureşti nu vor mai avea locuri gratuite