Antena Meniu Search
x

Video Muzeele care vor avea intrare liberă luni. Iubitorii de cultură, întâmpinaţi cu multe surprize de organizatori

Sfârşitul de săptămână vine cu veşti bune pentru iubitorii de cultură. Luni este Ziua Culturii Naţionale, iar mai multe instituţii de cultură marchează această zi. Unele dintre acestea vor avea şi accesul gratuit pentru vizitatori. 

de Redactia Observator

la 12.01.2024, 09:19

Vezi și

Instituţii din subordinea Ministerului Culturii marchează Ziua Culturii Naţionale printr-o serie de evenimente ce vor fi organizate la nivel naţional. Astfel, românii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la spectacole şi acţiuni dedicate acestei zile, printre care se numără piese de teatru, expoziţii, tururi ghidate sau concerte. Daca nu reușiti să ajungeți, să știți că unele dintre acestea pot fi urmărite şi online.

Totodată, muzeele din subordinea Ministerului Culturii vor putea fi vizitate gratuit luni, pe 15 ianuarie, când este marcată Ziua Culturii Naţionale. Practic, românii sunt încurajați să admire cultura si arta prezenta in aceste instituții de cultură ale Ministerului. 

Începând din anul 2010, ziua de 15 ianuarie a fost declarată, prin lege, Ziua Culturii Naţionale. De altfel, data de 15 ianuarie are, în cultura românescă, o semnificație aparte, fiind și ziua în care s-a născut marele poet national Mihai Eminescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Muzeele care vor avea intrare liberă luni. Iubitorii de cultură, întâmpinaţi cu multe surprize de organizatori