Antena Meniu Search
x

Ipoteză incredibilă: Oumuamua, obiectul misterios observat în apropierea Pământului, ar putea fi o navă extraterestră! (Video)

Un obiect masiv care a trecut pe lângă Pământ a pus pe jar oamenii de ştiinţă din întreaga lume. Experţii spun că ar putea fi vorba despre o navă extraterestră.

Un obiect spaţial masiv care a trecut prin apropierea Pământului a pus pe jar oamenii de ştiinţă din întreaga lume. Experţii cred că ar putea fi vorba despre un semn al unei civilizaţii extraterestre. 

Dacă iniţial au crezut că obiectul în formă de ţigară este un asteroid bizar, acum, cercetătorii lansează o nouă ipoteză: poate fi un "artefact" al unei civilizaţii extraterstre!

Potrivit The Independent, oamenii de ştiinţă de la SETI - proiectul pentru căutarea vieţii inteligente extraterestre - se pregătesc să îndrepte un telescop puternic spre ciudatul obiect ca să-i afle cu exactitate originea.

Pe acelaşi subiect

Obiectul a fost denumit Oumuamua şi a fost observat prima dată pe 19 octombrie de Robert Weryk, care a utilizat telescopul Pan-STARRS1, care vânează obiecte spaţiale din apropierea Pământului care pot reprezenta un pericol pentru planeta noastră.

Descoperirea lui Oumuamua a marcat prima identificare a unui obiect care provine din afara Sistemului Solar.

Oumuamua este lung şi subţire, precum o ţigară, cu o lungime de aproximativ 400 de metri şi o lăţime de doar 40 de metri. Astronomii au observat că acesta se roteşte în jurul axei sale, părând mai luminos atunci când este cu toată lungimea spre Pământ. Obiectul completează o astfel de rotaţie în 7,3 ore.

"Nu am mai găsit nimic în sistemul Solar care să aibă această formă. Este prima noastră oportunitate de a ne uita la o bucată de material din alt sistem solar", spun oamenii de ştiinţă.

Numele Oumuamua este cuvântul hawaiian care înseamnă mesager. 

Acest vizitator interstelar, care are o viteză de aproape 140.000 de kilometri pe oră, a trecut de Marte pe 1 noiembrie, va trece pe lângă Jupiter în mai anul viitor şi va vizita Saturn în ianuarie 2019.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ipoteză incredibilă: Oumuamua, obiectul misterios observat în apropierea Pământului, ar putea fi o navă extraterestră! (Video)