Antena Meniu Search
x

Video Noile reguli ale Aeroportului din Iași i-au speriat pe taximetriști. Doar opt șoferi mai sunt dornici să ia curse de acolo

Schimbarea regulilor lasă aeroportul din Iași fără taximetriști. Cei care ar putea asigura transportul pasagerilor către oraş au depus doar nouă dosare de acreditare. După ce conducerea terminalului a decis ca taximetriştii să întrunească o serie de cerinţe pentru a putea activa acolo - printre care achitarea lunară a unei taxe de 250 de lei - doritorii sunt puţini. Aşadar, cei care aterizează pe aeroportul din Iaşi trebuie să se descurce cu transportul aşa cum pot. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 23.02.2022, 17:57

Vezi și

Reporter: O să depuneți dosarul?

Șofer: Niciodată. 

Reporter: Cine o să ia oamenii de aici?

Șofer: Domnul director.

Pe acelaşi subiect

Taximetriştii din Iaşi refuză vehement să stea la comenzi în zona aeroportului după ce li s-a impus un nou regulament. O conduită corespunzătoare, o mașină nu mai veche de 10 ani, imposibilitatea de a refuza cursele și interzicerea abordării clienților sunt condiţii greu de acceptat pentru mulţi dintre ei. În plus, au de plătit şi o taxă de 250 de lei pe lună. 

Șofer: O să mergem să vorbim, să cădem la pace. Noi am zis să fie o sumă pe zi de 10 lei pe ziua respectivă, să vii să practici. Eu, duminica, nu vin. Sunt bani dați în plus degeaba. 

Clara Mihociu, reporter Observator: 15 locuri de parcare sunt amenajate în zona aeroportului pentru taximetriști. Astfel, ținând cont de numărul de dosare aprobate, doar jumătate dintre locuri vor fi ocupate. Insuficiente ținând cont că media zilnica este 2000 de pasageri care ajung aici.

În aceste condiţii, puţini sunt cei care şi-au mai depus dosarul ca să lucreze acolo. Nouă cereri au ajuns pe biroul directorului şi doar opt dintre ele au fost aprobate. Termenul-limită a fost deja depăşit, dar reprezentanţii aeroportului se gândesc să-l prelungească. 

Reporter: Vă gândiți pe viitor să depuneți dosarul?

ȘoferNu, doar la comanda mă duc. Stau acolo să pierd timpul pentru 15 lei. Dacă prinzi una de 500-600 în sate, dar așa... 

Elena Troia, purtător de cuvânt Aeroport Iași: Dat fiind că numărul acreditărilor e mic și cererea mare am decis să prelungit perioada de depunere a dosarelor, astfel cei care vor să facă taximetrie la aeroport pot depune documentele pe durata întregului an în curs.

De suferit vor avea, desigur, pasagerii. Cei care care vor ajunge pe aeroportul din Iaşi vor fi nevoiţi să se descurce singuri ca să ajungă în oraş. 

Călători: Au apărut firme de ridesharing și o să ne descurcăm până la urmă. 

Călători: E o problema destul de mare, probabil cei de la aeroport o să dea drumul la autorizații și nu o sa mai fie așa drastice regulile.

Călător: Mi se pare corect, că sunt mulți care profită de turiști și de cei care nu știu orașul.

Reporter: Sunt de ajuns opt?

BărbatNu. Pai când ajunge un avion, două, nu. O sa cheme taxiuri să-i aștepte în tranzit și prieteni, autobuz, fiecare cum poate.

Noile reguli au adus şi beneficii. Doar 10 reclamații au fost înregistrate din partea pasagerilor în ultima lună, faţă de peste 100 câte erau înainte de noul regulament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Noile reguli ale Aeroportului din Iași i-au speriat pe taximetriști. Doar opt șoferi mai sunt dornici să ia curse de acolo