Antena Meniu Search
x

O bătrânică a sunat la 112, îngrijorată că fiul ei nu a mai dat niciun semn de viaţă. Bunicuţa nu mai mâncase nimic de câteva zile

Nu mai mâncase nimic de câteva zile, dar nu de asta a sunat la 112, ci pentru că era îngrijorată că fiul ei nu a ajuns la ea, aşa cum i-a promis. Şi s-a temut că a păţit ceva. O bătrânică de 80 de ani a fost găsită de doi poliţişti, Andrei şi Denis, la poartă, stând pe jos şi aşteptându-şi fiul.

de Redactia Observator

la 20.05.2024 , 16:47

Oamenii legii s-au mobilizat şi au încercat să o ajute să îşi contacteze fiul. La un moment dat, unul dintre ei a întrebat-o de când nu a mai mâncat. Când i-a spus că de mai multe zile, unul dintre poliţişti a plecat la magazin să îi ia ceva de mâncare. S-a întors şi când i-a dat punga de cumpărături bătrânei, femeia a început să plângă spunând că nu are bani. Oamenii legii au revenit să o vadă. Povestea a fost relatată pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

A sunat îngrijorată la 112

„A sunat la 112. Era vădit speriată și îngrijorată.

Articolul continuă după reclamă

- Băiatul trebuia să vină la mine astăzi. Nici nu m-a sunat. Eu nu pot să-l sun că nu văd să formez. Am 80 de ani. 112 pot, că e mai ușor. Puteți să vorbiți cu el? O fi pățit ceva?

Pe acelaşi subiect

- Trimitem un echipaj de poliție la dumneavoastră acum și sigur lămurim problema.

- Mulțumesc, mamă. Îl aștept la poartă.

Așa au găsit-o polițiștii. Stătea jos și tot privea în lungul drumului. Abia când s-au prezentat și-a dat seama cine sunt.

- Mă îngrijorează fiul meu. Astăzi trebuia să vină la mine să-mi aducă alimente că nu mai am. Mă ajutați să vedeți dacă s-a întâmplat ceva cu el?

- Ne puteți da telefonul? Să-l sunam și noi.

- Nu știu numărul pe de rost. M-a sunat el acum câteva zile. Vedeți că e numărul acolo.

Privind-o polițiștii și-au dat seama că femeia avea și o altă problemă.

- Ce ai mâncat astăzi, mamaie? a întrebat-o unul dintre ei.

- Nimic, mamă, că nu mai am ce. S-a terminat mâncarea.

- Și ieri?

- Păi, nu mai am nimic de câteva zile.

Pentru polițiști nu a mai fost nevoie de niciun cuvânt. Unul dintre ei a rămas să vorbească la telefon, iar celălalt a plecat în sat să facă cumpărături. După câteva minute au intrat amândoi în curte la femeie.

- Mamaie, am vorbit cu băiatul. Este bine. A zis că sună el imediat. Nu a avut bani de autobuz să vină.

- Vă mulțumesc, mamă. Acum m-am liniștit. Am crezut că m-a uitat.

- Și aici v-am cumpărat de mâncare, a spus polițistul întinzând o pungă către femeie.

Au urmat câteva secunde de tăcere. Femeia a început să plângă.

- Nu am bani, mamă! Nu am cu ce să le plătesc.

- Nu trebuie să plătești nimic, mamaie! Doar să ne promiți că mâine la ora asta o să ne aștepți în poartă. Venim să vedem cum ești.

În timp ce ieșeau din curte, polițiști au auzit telefonul femeii cum sună.

- Sunt bine, mamă. Acum sunt bine. Au venit niște polițiști și m-au ajutat. Mi-au promis că vin și mâine. Sunt bine, mamă, acum!

Deși pare o faptă mică, efectul ei a fost unul extraordinar! Lacrimile de fericire ale femeii merită din plin toate felicitările noastre pentru cei doi polițiști!”

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 54 voturi
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Evenimente » O bătrânică a sunat la 112, îngrijorată că fiul ei nu a mai dat niciun semn de viaţă. Bunicuţa nu mai mâncase nimic de câteva zile