Antena Meniu Search
x

Video O mamă din Tecuci a făcut 200 km în 10 ore pentru a-şi vaccina fetiţa. Răspunsul autorităţilor a revoltat-o: "Aşa, şi?"

A vrut să-şi vaccineze fetiţa de 10 ani cu cea de-a doua doză şi credea că va rezolva problema rapid. Numai că. a ajuns să se plimbe mai bine de 10 ore între centrele de vaccinare, pentru a-şi putea imuniza copilul. E povestea unei gălăţence care s-a lovit de indiferenţa cadrelor medicale şi a fost pusă pe drumuri o zi întreagă. În cele din urmă a reuşit să-şi imunizeze copilul la Tecuci, la zeci de kilometri distanţă.

de Redactia Observator

la 23.02.2022, 08:19

Vezi și

Călătoria femeii a început în jurul orei 10 dimineaţa, la Centrul de Vaccinare pediatric din Galaţi, acolo unde fetiţa făcuse prima doză. Între timp, acesta se desființase, însă abia după patru ore de aşteptare cineva s-a sinchisit să o anunţe. "Pe 31 ianuarie am făcut prima doză fetiţei mele de 10 ani. Şi urma să-i facem a doua doză pe data de 20, exact duminică", a declarat Nicoleta Mihăilă, mama fetiţei. Mai mult, în acte apare că femeia ar fi fost anunţată de noile schimbări. Cu copilul de mână, aceasta a început să ia la rând centrele de vaccinare. Peste tot, însă, aceeaşi atitudine: aici nu vaccinăm copii.

Prefectul spune că va rezolva urgent problema

"Nu ne-a sunat nimeni. În momentul în care i-am spus că nu am fost sunaţi, a retras repede lista. Ne-a răspuns: 'aşa şi?'", a declarat Nicoleta Mihăilă. Femeia şi-a încercat norocul şi la Spitalul de Urgenţă pentru Copii, însă şi acolo s-a lovit de aceeaşi nepăsare. "Au zis că nu cunosc. Se întrebau una pe alta şi spuneau că nu cunosc, n-au auzit", mai spune femeia.

"A fost această problemă, deoarece centrele de vaccinare celelalte aveau program şi în weekend", a declarat Alexandra Doagă, coordonator centru vaccinare la Direcția de Sănătate Galaţi. Dezamăgită, femeia şi-a dus fata la un Centru de Vaccinare din Tecuci. Au bătut pe drum aproape 200 de kilometri, dus-întors, pentru rapelul celei mici. "Doar la Tecuci este o linie de vaccinare pentru copii, în program de weekend", a declarat Liliana Iordăchescu – purtător de cuvânt DSP Galați. "Am să discut cu DSP-ul şi am vrea ca în cel mai scurt termen să facă un centru de vaccinare pentru copii", a declarat Gabriel Panaitescu – prefect Galați. Deranjată de atitudinea zeflemitoare de care s-a lovit în centrele de vaccinare, femeia a depus plângeri la Ministerul Sănătăţii şi la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O mamă din Tecuci a făcut 200 km în 10 ore pentru a-şi vaccina fetiţa. Răspunsul autorităţilor a revoltat-o: "Aşa, şi?"