Antena Meniu Search
x

O profesoară din Iași şi-a dus elevii de clasa a 4-a la film, dar toţi au fost scoşi rapid din sală: "Au început să se dezbrace"

Incident neobișnuit în Iași. Un grup de elevi de clasa a patra a avut parte de o experiență nu tocmai obișnuită, după ce au mers să vizioneze un film, alături de profesoara și directoarea lor. Revoltată, directoarea școlii a decis să oprească filmul, pentru că acesta conținea scene explicite cu actul sexual, potrivit BZI.ro.

de Redactia Observator

la 21.11.2023, 17:32

O profesoară din Iași şi-a dus elevii de clasa a 4-a la film, dar toţi au fost scoşi rapid din sală
O profesoară din Iași şi-a dus elevii de clasa a 4-a la film, dar toţi au fost scoşi rapid din sală - Shutterstock ( poză ilustrativă)

La alegerea profesoarei de educație fizică și sport, copiii au mers să vadă filmul „Mai departe”, de Tedy Necula. În descrierea filmului era prezentată viața unui tânăr sportiv de 20 de ani care, după o lovitură grea primită de la viață, a rămas într-un scaun cu rotile. Cu toate acestea, prin multă muncă, el a reușit să se ridice. Filmul pare a fi unul motivațional și de dragoste, însă nimeni nu știa că dragostea urma să fie mult prea explicită pentru niște copii în vârstă de aproximativ zece ani.

„Este vorba despre un film care în prezentare apare ca un film despre persoanele cu dizabilități. Este un campion paralitic, în vârstă de 20 de ani, rugbist, care ajunge o persoană cu dizabilități în urma unui accident. Noi am vrut să discutăm cu elevii despre dizabilități, despre performanță, despre motivație, despre puterea oamenilor de a-și depăși limitele. Nimeni nu s-a dus fără o verificare prealabilă, avem și broșura exactă de prezentare a filmului, am văzut și trailer-ul, unde nu apare nimic interzis. Am discutat și cu reprezentanții de la Ateneu, într-un fel a fost un film pus de comun acord.

Am mers la Ateneu, am discutat, am întrebat în ce măsură se pretează filmul gimnaziului, ni s-a spus că fără probleme și ne-am dus. Doar că acolo ne-am trezit, la un moment dat, cu o scenă interzisă, am hotărât să se întrerupă filmul, am ieșit și i-am dus pe cei mici înapoi la școală. Noi ne-am gândit la ideea filmului, care este foarte interesantă și importantă, pentru ca cei mici să vadă că există oameni care-și pot depăși limitele. Imediat s-a întrerupt proiecția, am ieșit și am încercat să le explicăm celor mici că a fost o situație pe care o regretăm, acest lucru l-am transmis și părinților. Intenția a fost absolut nobilă. Noi le-am citit descrierea filmului și copiilor, le-am spus că este vorba despre povestea lui George, un sportiv de performanță, care la doar 20 de ani rămâne paralizat, cu toate acestea reușește să se ridice.

Nu apărea nicăieri că ar fi interzis minorilor. Părinții sunt cei mai revoltați, am încercat să le explicăm că a fost o eroare umană, pur și simplu, un incident total regretat. Copiii au văzut foarte puțin din secvența respectivă pentru că noi ne-am ridicat, ne-am sesizat, am strigat la personalul de la Ateneu să întrerupă filmul și am cerut tuturor colegilor să scoată copiii afară și să plecăm. Era vorba despre o scenă în care fata, iubita sportivului, intră în camera lui, el era în scaunul cu rotile au început să se dezbrace, noi am anticipat ce urma să se întâmple și am oprit imediat filmul”, a declarat Silviana Loghin, directorul Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu” din Iași.

Părinții sunt revoltați și nu pot accepta faptul că un copil de aproximativ zece ani a fost predispus să se uite la o scenă deocheată, doar pentru că profesorii care au organizat activitatea nu au acordat destul atenție acestui lucru și nu s-au asigurat înainte. Reprezentanții Ateneului spun că nu știau că filmul ar putea conține si astfel de scene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » O profesoară din Iași şi-a dus elevii de clasa a 4-a la film, dar toţi au fost scoşi rapid din sală: "Au început să se dezbrace"