Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei de 8 mai

Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 07.05.2020, 23:33

Observator Update, știrile zilei 8 mai
Observator Update, știrile zilei 8 mai
  • Ludovic Orban a anunțat în ce condiții vor da elevii BAC-ul și Evaluarea Națională
  • Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, a apărut drept medic, pe lista primilor testați
  • Un fost judecător CSM explică ce se întâmplă cu amenzile date în starea de urgență, după decizia CCR

1. Ludovic Orban a anunțat în ce condiții vor da elevii BAC-ul și Evaluarea Națională: "Părinții nu trebuie să se teamă"

Ludovic Orban a explicat, joi, la Craiova, că elevii vor da examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională în condiţii de siguranţă. Ludovic Orban a spus că elevii şi profesorii vor purta măşti, iar şcolile vor fi dezinfectate. În plus, autoritățile iau în calcul introducerea separatoarelor de plexiglas în sălile de examen.

Citește și:

2. Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, a apărut drept medic, pe lista primilor testați (Video)

În prima linie în lupta cu coronavirusul, dar nu şi primii la testare! Mulţi medici din Suceava, judeţul cel mai afectat de pandemie din ţară, au fost testaţi după Gheorghe Flutur şi echipa lui. Preşedintele Consiliului Judeţean nu a fost singurul favorizat şi trecut drept cadru medical pe listele cu primii diagnosticaţi. De ce a apărut totuşi Gheorghe Flutur drept medic pe lista primilor testaţi? Din greşeală, a explicat epidemiologul de la DSP care s-a ocupat de teste. A fost un ghinion - îi spunea preşedintele CJ medicului respectiv, într-o discuţie obţinută de Observator.

Citește și: Cronica dezastrului de la Suceava: incompetenţă, testări făcute preferenţial şi un spital în derivă

3. Apel sfâșietor al unui copil de 10 ani, care nu are calculator acasă

Organizația Salvați Copiii a făcut un apel către autorități să intervină rapid în sprijinul copiilor excluși din educația online. La nivel național, în acest moment aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie, astfel că nu pot desfășura cursuri online. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

4. Un fost judecător CSM explică ce se întâmplă cu amenzile date în starea de urgență, după decizia CCR

Avocatul Toni Neacșu susține că decizia CCR privind neconstituționalitatea amenzilor nu anulează în mod automat sancțiunile date în starea de urgență. Potrivit avocatului, fost judecător al Consiliului Superior al Magistraturii, decizia Curții Constituționale se referă strict la majorarea amenzilor, ”nu că e neconstituțional ca polițiștii să dea sancțiuni”.

5. Rusia a depășit Franța și Germania la numărul de infecții cu COVID-19

Rusia a depășit Franța și Germania la numărul de infecții cu COVID-19 depistate, după un nou record de cazuri apărute în ultimele 24 de ore, și ridică astfel la 177.160 totalul cazurilor de coronavirus în această țară. Mai mult de jumătate din aceste cazuri şi decese provin din Moscova - epicentrul epidemiei în Federaţia Rusă, care a raportat joi o creştere record de 6.703 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a explicat miercuri numărul mare de cazuri confirmate în capitala rusă prin extinderea testării în rândul populaţiei, adăugând că situaţia s-a stabilizat într-o oarecare măsură.

Citește și:

Pe scurt, din diaspora

Spania: Mai mulți sezonierii români au provocat un mare scandal

Franţa: Șofer român de TIR la volanul unui cap tractor, alergat prin pădure de polițiști și arestat​

Italia: Ipoteză șocantă - o româncă ar fi provocat explozia care a băgat în spital o mamă și fiica ei de 4 ani

Ce trebuie să știi astăzi:

Președintele Klaus Iohannis a comentat decizia CCR.

Ţigările mentolate dispar de pe piaţa din România.

Slujbele de la biserică s-ar putea ține în curțile lăcașurilor de cult.

Prognoza meteo 8 mai 2020

Vremea va deveni în general frumoasã, iar valorile termice se vor situa uşor sub mediile multianuale.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în cursul zilei în jumãtatea de est a teritoriului, dar numai izolat vor mai fi posibile ploi slabe.

Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri, în prima parte a intervalului, în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, precum şi la munte, în general, cu viteze de 40...50 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 22 de grade, iar cele minime, în general, între 0 şi 10 grade, cu cele mai scãzute valori în estul Transilvaniei, unde vor fi condiţii de brumã. În zonele joase, îndeosebi din centrul ţãrii, izolat se va semnala ceaţã.

Vremea în București

Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar minima va fi de 7...8 grade, mai coborâtã în zona preorãşeneascã pânã spre 5 grade.

Citește și:

Rămâi pe observatornews.ro toată ziua. La televizor ne vedem de 5 ori pe zi: de la 6:00 dimineața, la 12:00 la prânz, la 16:00 după-amiaza, la 19:00 pentru cele mai importante știri ale zile și la 22:30 pentru sinteza întregii zile. Oricând se întâmplă ceva important ne vedem la #observatorupdate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei de 8 mai