Panouri de plexiglas ar putea separa elevii, la examene (Video)
Educaţia se schimbă şi ea la faţă. Elevii ar putea fi separaţi la examene prin panouri de plexiglas. Este măsura pe care premierul României a anunţat-o astazi, alături de un sfat pentru părinţi - Nu vă temeţi de aceste examene, riscul e minor! Profesorii vor purta şi ei măşti.
- Premierul României dă asigurări că elevii nu vor fi în pericol la examenele din iunie.
- Părinții sunt de acord să-și trimită elevii doar la examene în iunie.
Niciun copil și niciun profesor nu va intra fără mască în şcoală. Vor fi supravegheaţi cu toţii şi separaţi de panouri, dacă va fi nevoie. Este planul anunţat de Ludovic Orban, după ce mai mulţi părinţi s-au plâns că le e frică să îşi lase copiii la şcoală de luna viitoare.
Ludovic Orban, premierul României: Vom lua toate măsurile pentru a elimina riscurile de infectare a elevilor. Părinții nu trebuie să se teamă de aceste examene.
74% dintre părinţii din toată ţara vor ca elevii să se întoarcă în bănci doar pentru examenele naţionale.
Cei care au copii mai mici nici nu se gândesc la redeschiderea creşelor şi a grădinţelor.
Luaţi la întrebări au fost şi elevii, părinţii şi profesorii din Bucureşti.
Marina Manea, Inspectoratul Școlar al Municipiului București: Ne punem cu toții întrebarea sau ne putem proiecta un posibil scenariu similar cu cel pe care îl traversăm acum. Rolul nostru e să fim pregătiți. Cât mai bine pregătiți pentru acest posibil scenariu. Toate răspunsurile ne vor ajuta să gestionăm mai bine ca până acum această învățare asistată tehnologic.
În afară de accesul la şcoala online, inspectorii au avut şi altfel de "curiozităţi": cum se simt în izolare, prin ce stări trec şi ce gânduri au.
Aura Stan, președinte CMBRAE: Mai ales ne interesează cum putem să îi ajutăm în momentul în care această perioadă de izolare se va sfârşi. Rezultatele vor fi valorificate de către inspectorat, care va propune programe educaționale elevilor și părinților, consilierilor școlari în relatia lor cu copiii, casa corpului didactic prin crearea de noi metode de dezvoltare profesionale.
Mirela Bâlcan, consultant cercetare de piață: Mi se pare o inițiativă lăudabilă din partea autorităților, dar e nevoie de mai multă claritate în obiectivele lui, în scopul pentru care este adresat către copii și părinți și măsurile luate în urma rezultatelor. La ce folosește practic și la ce îl va ajuta? Orice om se implică în ceva ce știe că o să îl ajute la un moment dat.
Până acum au răspuns la chestionar aproximativ 25 de mii de elevi, 25 de mii de părinți şi peste 5 mii de profesori din Capitală. Termenul limită pentru completarea chestionarelor este 15 mai.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰