Antena Meniu Search
x

Scandal cu sezonierii români, în Spania: "Noi nu ne vizităm rudele, iar ei umblă liberi pe străzi, bat la uși și cer de mâncare"

Mai mulți sezonierii români au provocat un mare scandal în Spania, după ce primărița unei localități a depus plângere împotriva lor. "Noi nu ne vizităm rudele, iar ei umblă liberi pe străzi, bat la uși și cer de mâncare.", spune edilul.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 07.05.2020, 13:24

Români în Spania
Românii i-au înfuriat pe locuitorii unui orășel din Spania - Facebook
  • Românii nu au intrat în carantină și umblă liniștiți pe străzi.
  • Locanicii sunt furioși, indignați și speriați.

Primărița din El Cubo del Vino, Asuncion Martin Alvarez, a denunțat "sosirea persoanelor de naționalitate română, care au venit să culeagă produse agricole fără să respecte etapa zero a izolării și alte norme de securitate.", scrie La Opinion de Zamora. Locuitorii orașului s-au înfuriat, scrie sursa citată.

Totul a început zilele trecute când un grup de români sosiți în zonă pentru munci agricole sezoniere au ignorat total restricțiile de circulație și au intrat în oraș, deși ei nu locuiesc acolo, ci la o fermă din apropiere.

"Au reușit să ajungă la municipalitatea noastră, un număr de 5 până la 7 persoane, nerespectând faza zero de restricție, nici măsurile de siguranță și nici măsurile de igienă personală. Nu știm dacă sunt asimptomatice, dacă sunt purtători ai Covid-19, nu au fost în carantină și uneori nu respectă distanța socială.", explică primărița.

Ea a mai povestit că românii merg din ușă în ușă și cer de mâncare și de băut. "Dacă rudele noastre nu pot veni să ne viziteze, dacă a trebuit să facem un sacrificiu timp de două luni și să continuăm acest sacrificiu, nu mă ajută să îmi spuneți că în Spania nu găsiți muncitori sezonieri care să lucreze.

Ceva nu merge bine și luptăm pentru a obține siguranța tuturor locuitorilor și trebuie să privim aceste evenimente cu teamă și îngrijorare, pentru că nu știm în ce condiții de sănătate li s-a permis să vină în municipalitatea noastră.”, denunță primărița, care mai spune că prezența românilor a adus "sentimente de nesiguranță, indignare și îngrijorare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Scandal cu sezonierii români, în Spania: "Noi nu ne vizităm rudele, iar ei umblă liberi pe străzi, bat la uși și cer de mâncare"