Antena Meniu Search
x

Agresorii care batjocoresc alte persoane ar putea fi pedepsiţi mai aspru

Abuzul sexual ar putea fi mult mai aspru pedepsit. În prezent, mulţi dintre agresori primesc pedepse cu suspendare. Un proiect de lege stabileşte ani grei de închisoare.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 02.03.2020, 20:21

Vezi și
  • Agresorii care batjocoresc alte persoane ar putea fi pedepsiţi mai aspru
  • În ultimii ani, 50% dintre cei care au batjocorit alte persoane au primit închisoare cu suspendare

Abuzul sexual ar putea fi mult mai aspru pedepsit. În prezent, mulţi dintre agresori primesc pedepse cu suspendare. Un proiect de lege stabileşte ani grei de închisoare.

Având în vedere ca proiectul de modificare a Codului Penal a trecut astăzi de Senat, de Paşte ar putea să treacă şi de Camera Deputaţilor, camera decizională de altfel. Deputatul independent care a propus aceste modificări a reuşit să primească votul tuturor senatorilor, în unanimitate.

Proiectul propune mai multe modificări în ceea ce priveşte pedepsele primite de agresori. Astfel, ele se ridică de la minim trei la minim cinci ani, foarte important acest detaliu, şi pot ajunge chiar şi până la 18 ani de închisoare în funcţie de gravitatea faptei. 

Deşi s-a plecat iniţial de la ideea de mărire a pedepselor pentru cei care abuzează sexual copiii, într-un final s-au adus mai multe modificări ce definesc inclusiv faptele agravante în ceea ce priveşte actul sexual cu un minor sau abuzul sexual, traficul de persoane. 

Acest proiect vine în contextul în care în ultimii opt ani, la Consiliul Suprem al Magistraturii s-au înregistrat peste 8.500 de cazuri de viol şi aproape trei mii de acte sexuale cu minori. 

În 2017, din cazurile soluţionate cu sentinţe definitive 50% au primit pedepse cu suspendare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Agresorii care batjocoresc alte persoane ar putea fi pedepsiţi mai aspru