Antena Meniu Search
x

Pedeapsă blândă pentru criminalul Monicăi, fata călcată în picioare şi aruncată în curtea spitalului

Ionuţ Arghişan, criminalul Monicăi, fata bătută cu sălbăticie şi aruncată în curtea spitalului, şi-a primit sentinţa definitivă în dosarul în care a fost acuzat de crimă.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 12.04.2019, 16:11

Ionuţ Arghişan, criminalul Monicăi, fata bătută cu sălbăticie şi aruncată în curtea spitalului, şi-a primit sentinţa definitivă în dosarul în care a fost acuzat de crimă.

Dacă iniţial judecătorii l-au condamnat la 13 ani de închisoare pentru omor, sentinţa lui Arghişan a fost redusă după ce Curtea de Apel Galaţi a schimbat încadrarea juridică din omor în loviri sau alte violenţe.

Astfel, judecătorii Curţii de Apel Galaţi l-au condamnat la 7 ani de închisoare, pedeapsă din care a executat deja un an.

"Admite apelul declarat de inculpatul Arghişan Ionuţ. Desfiinţează în parte sentinţa penală 168 din 19.12.2018 pronunţată de Tribunalul Vrancea şi în rejudecare. În baza art. 386 Cod procedură penală dispune schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului Arghişan Ionuţ din infracţiunea de omor în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte prev. de art. 195 Cod penal. Condamnă pe inculpatul Arghişan Ionuţ la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte prev. de art. 195 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală", se arată în decizia magistraţilor gălăţeni.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, Arghişan trebuie să plătească şi daune morale de 20.000 de euro familiei victimei, dar şi cheltuieli cu spitalizarea tinerei care a murit.

'Monica a fost condamnată la moarte de un individ care a bătut-o până a intrat în comă'

Monica, fata bătută cu sălbăticie de iubit în Vidra, Vrancea

Monica a fost bătută o noapte întreagă şi apoi aruncată în curtea spitalului

În noaptea de 1 spre 2 aprilie 2018, Monica, o tânără în vârstă de 19 ani, din localitatea Vidra, judeţul Vrancea, a fost bătută cu sălbăticie de iubitul ei.

Ionuţ Arghişan a văzut-o pe Monica în timp ce cobora din maşina unui băiat şi a chemat-o la el acasă pentru a se răzbuna.

După ce a consumat băuturi alcoolice, Arghişan a lovit-o cu pumnii şi cu picioarele pe Monica şi a lăsat-o să zacă pe podea până dimineaţă, atunci când s-a trezit din beţie şi, rugat de mama lui, a dus-o la spital.

Doar că, atunci când a ajuns la spital, a aruncat-o pe Monica peste gard şi a plecat.

Tânăra de 19 ani a fost găsită de paznicul spitalului, care i-a alertat pe medici.

După o lună în care s-a chinuit în spital, Monica şi-a pierdut viaţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Pedeapsă blândă pentru criminalul Monicăi, fata călcată în picioare şi aruncată în curtea spitalului