Antena Meniu Search
x

Video "Pentru copilaşi avem fripturică de purcel cu mămăliguţă". Meniu "ca la mama acasă" pentru sute de preşcolari din Suceava: cât costă întreg programul

Cu viteza melcului de pe căile noastre ferate ajunge şi programul Cornul şi Laptele în şcoli. Sunt localităţi care nici nu-l mai aşteaptă şi-l înlocuiesc cu o masă caldă, gustoasă şi sănătoasă. Asta se întâmplă deja într-o localitate din Suceava. Aproape 700 de preșcolari și școlari mănâncă acum în pauză ca la mama acasă.

de Angela Bertea

la 30.01.2024, 21:05

Vezi și

În cantina localității se lucrează de dimineață. Se pregăteşte prânzul pentru sutele de copii de la grădinițe și din școlile din comuna Horodnic de Sus. Meniul este unul variat și diversificat pentru a fi pe placul tuturor. "Aici este o supă rădăuţeană. Pentru copilaşi avem fripturică de purcel cu mămăliguţă", a declarat Anuţa Vlădeanu, bucătar. "Tragem cu urechea să vedem ce le place copiilor să mănânce. În funcţie de asta facem şi meniul ca să îi atragem să mănânce", a declarat Alexandra Popescu, administrator cantină.

Masa caldă pentru întregul an şcolar costă Primăria în jur de 700.000 de lei

După ce mâncarea a fost pusă în aceste caserole ea va fi dusă grădiniţelor şi şcolilor din comună: Meniul va fi însoţit şi de un măr proaspăt, chiar de la producătorii din localitate. Autoritățile locale au renunțat la clasicul program "cornul si laptele" și au preferat ca elevii să se bucure de o gustare caldă la școală. Fondurile din vechiul program ajută la finanțarea noului proiectul. La acestea se adaugă și bani din bugetul local, dar și donații.  

"Cu această ocazie sperăm să diminuăm abandonul şcolar, dar şi să îi învăţăm să aibă un stil de alimentaţie sănătos", a declarat George Scripcaru, directorul unei şcoli gimnaziale. "Efortul financiar este destul de consistent raportat la veniturile localităţii, ajunge undeva la 40% din veniturile proprii ale comunei ca să putem susţine acest program. Un cost mediu de 10 lei pe elev", a declarat Valentin Luţă, primarul comunei Horodnic de Sus. Masa caldă pentru întregul an şcolar costă Primăria în jur de 700.000 de lei. Din această sumă, doar 175.000 de lei sunt daţi de stat prin Programul Cornul şi Laptele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Pentru copilaşi avem fripturică de purcel cu mămăliguţă". Meniu "ca la mama acasă" pentru sute de preşcolari din Suceava: cât costă întreg programul