Antena Meniu Search
x

Video Percheziții de amploare la mai multe hoteluri din Vâlcea. Unitățile cereau bani pentru masa şi cazarea ucrainenilor

Peste 20 de percheziţii au avut loc ieri, în Vâlcea, la hoteluri care au solicitat bani pentru masa şi cazarea ucrainenilor. Din cercetări a reieşit că numărul beneficiarilor ar fi fost mai mic decât cel din acte. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 14.12.2022, 08:12

Vezi și

22 de percheziţii au fost făcute doar în judeţul Vâlcea. În acelaşi dosar, mascaţii au descins şi la o adresă din Bucureşti. Vizat de anchetă este în principal administratorul unei societăţi care prestează servicii hoteliere şi care din aprilie până în noiembrie 2022 ar fi solicitat şi primit bani pentru cazări fictive.

22 de percheziţii au fost făcute doar în judeţul Vâlcea

Mai exact acesta ar fi decontat servicii de cazare şi masă oferite unor cetăţeni ucraineni, însă, în realitate, erau mai puţin persoane decât figurau în documente. Potrivit unor surse din cadrul anchetei unele persoane figurau ca fiind cazate în două unităţi hoteliere diferite din Băile Olăneşti. Anchetatorii continuă cercetările în acest caz în cadrul unui dosar penal pentru înşelăciune.

De când a început războiul în Ucraina, statul a decontat în judeţul Vâlcea peste 5,7 milioane de lei pentru cazarea refugiaţilor. Şi alte 2,5 milioane de lei pentru hrana acordată acestora. În prezent, în judeţul Vâlcea sunt aproximativ o mie de refugiaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Percheziții de amploare la mai multe hoteluri din Vâlcea. Unitățile cereau bani pentru masa şi cazarea ucrainenilor