Antena Meniu Search
x

Video Ploaie de accidente după cea mai puternică ninsoare din acest an. Meteorologii anunţă un val de ger. De când se încălzeşte vremea

Ninsoarea de vineri noaptea a acoperit jumătate de ţară. Mai multe porţiuni de drumuri naţionale au fost blocate şi s-au înregistrat zeci de accidente. În Bucureşti, zeci de copaci s-au rupt din rădăcini şi au distrus maşinile parcate. 

de Redactia Observator

la 21.01.2024, 10:59

Vezi și

Ninsorile din ţară au dat peste cap circulaţia trenurilor. În Gara de Nord, mai multe garnituri aveau întârzieri şi de peste o oră. 

Călător: Mai tremurăm şi în tren, e frig. Ne-au intors din Chiajna în Basarab, din Basarab.

Încă de la prima oră a dimineţii, una dintre intrările în Bucureşti a fost blocată după ce un TIR a derapat. În oraş, străzile au fost acoperite complet de un strat gros de 15 centimetri de zăpadă. Din cauza ninsorii şi vântului, zeci de copaci au căzut peste maşini. Un arbore uriaş a fost doborât şi în Parcul Cişmigiu. 

Transportul în comun, afectat de ninsori

Pe acelaşi subiect

Probleme au fost şi cu mijloacele de transport în comun. Disperată că nu poate înainta, o vatmaniţă a încercat să deszăpezească cu mâinile goale şi cu picioarele liniile de tramvai. Iar o altă garnitură a deraiat din cauza zăpezii. 

Înarmaţi cu lopeţi, oamenii au făcut poteci pe trotuare, cât să poată ieşi din curţi. Unii au uitat de bocanci, şi s-au încumetat afară doar în şlapi. 

Localnic: Ne curăţăm maşinile. Drumurile sunt curate doar pe principale, aici, pe străduţe e criminal 

Schimbări de temperaturi drastice

Schimbarea de temperatură este dramatică în Bucureşti. De la 13 grade vineri, la minus 3 ieri. În numai 24 de ore, am trecut de la primăvară la iarnă. 

La fel a fost peste tot în sudul ţării.

Cristina Filip, reporter Observator: Vineri, ora 13, al Constanţa sunt 14 grade Celsius, este soare  şi vântul adie uşor. O vreme perfectă pentru o plimbare pe faleză. Sâmbătă, la aceiaşi oră, pare cu totul alt anotimp, cel din calendar. Termometrul  arată cu 13 grade mai puţin decât ieri, valori la limita îngheţului, iar vântul intensifică senzaţia de frig. 

Urmează un val de ger

La Constanţa, vântul care a bătut cu putere a închis toate porturile. 

Deşi ninsorile se opresc, urmează un episod de ger. Temperaturile vor ajunge să coboare şi până la minus 18 grade. De miercuri, însă, vom avea din nou temperaturi de primăvară, cu 10 grade în termometre. Ninsorile nu au adus numai nenorociri. Unii s-au bucurat pe deplin de peisajul autentic de iarnă, mai ales că meteorologii spun că ar putea fi ultima zăpadă din această iarnă. 

Bărbat: Aşa era când eram eu copil şi aşa ar trebui să fie.

La Rucar, în Argeș, mai mulți tineri s-au bucurat de zăpadă şi au întâmpinat-o cu o sârbă sănătoasă jucata chiar daca afară ningea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ploaie de accidente după cea mai puternică ninsoare din acest an. Meteorologii anunţă un val de ger. De când se încălzeşte vremea