Antena Meniu Search
x

Video "Nu veniţi că e rău!" Cel mai puternic episod de iarnă autentică a blocat drumurile şi a adus schimbări dramatice de temperatură. Ce ne aşteaptă după ninsori

România a trecut prin cel mai puternic episod de iarnă din acest an. Peste noapte, zăpada a acoperit mare parte din ţară. Mai multe porţiuni de drumuri naţionale au fost blocate şi s-au înregistrat zeci de accidente. Până şi utilajele drumarilor au ajuns în şanţ. În Capitală, zeci de copaci s-au rupt din rădăcini şi au distrus maşinile parcate. Meteorologii ne avertizează că, după ninsori, vine gerul. 

de Redactia Observator

la 20.01.2024, 19:17

Vezi și

"Nu veniţi că e rău drumul, ninge. Stăm aici o oră!" Ninsoarea a creat probleme încă de seara trecută. În Cluj, o maşină de deszăpezire a ajuns în şanţ iar un alt utilaj care ar fi trebuit să împrăştie material antiderapant a lovit un autocar plin cu pasageri.

Unele şosele s-au transformat în patinoar

Dimineaţa, zăpada a îngheţat, iar unele şosele judeţene s-au transformat în patinoar. O porţiune a drumului Mănăstireni-Mărgău a fost închisă din cauza pericolului: "Deci, fraţilor, uitaţi cum arată drumul judeţean. E sanie. Maşinile, efectiv, nu pot urca."

Un carambol a avut loc din cauza zăpezii şi la ieşirea din Rădăuţi. Patru maşini s-au ciocnit după ce au derapat. Un copil a ajuns la spital. Iar în Harghita, traficul a fost blocat pe DN 15, între localităţile Borsec şi Topliţa, după ce un TIR a rămas de-a curmezişul pe şosea. 

Pe acelaşi subiect

Stratul de zăpadă a trecut de 15 centimetri

Stratul de zăpadă a trecut de 15 centimetri: "Avem o iarnă foarte capricioasă. Ieri ploua torenţial, spre seara a dat ninsoare şi acum e iarnă autentică". Şi în Iaşi, şoferii abia au putut ţine sub control maşinile. O autoutilitară a derapat şi a ajuns în şanţul de pe marginea drumului. 

Sub greutatea zăpezii, un copac uriaş s-a prăbuşit peste mai multe maşini parcate pe o stradă din Sighetul Marmaţiei. Mai mulţi arbori au fost smulşi din rădăcină şi în Piteşti. Într-unul dintre cartiere, un pom s-a sprijinit pe un bloc iar altul a căzut peste un loc de joacă. 

Circulaţia trenurilor, dată peste cap

Ninsorile din ţară au dat peste cap circulaţia trenurilor. În Gara de Nord, mai multe garnituri aveau întârzieri şi de peste o oră: "A mers greu între Braşov şi Predeal. S-a mers pe o sigura linie", spune un pasager. "Mai tremurăm şi în tren, e frig. Ne-au întors din Chiajna în Basarab, din Basarab...", spune altcineva.

La prima oră a dimineţii, una dintre intrările în Bucureşti a fost blocată după ce un TIR a derapat: "Aseară se zicea că aveam toate utilajele. Şoseau Siseşti nu s-a curăţat deloc. Ia uite, am derapat!"

Zeci de copaci au căzut peste maşini

În oraş, străzile au fost acoperite complet de un strat gros de 15 centimetri de zăpadă. Din cauza ninsorii şi vântului, zeci de copaci au căzut peste maşini: "Mamă, dar a lovit-o destul de tare!"

Un arbore uriaş a fost doborât şi în Parcul Cişmigiu. Probleme au fost şi cu mijloacele de transport în comun. Disperată că nu poate înainta, o vatmaniţă a încercat să deszăpezească cu mâinile goale şi cu picioarele liniile de tramvai. Iar o altă garnitură a deraiat din cauza zăpezii. 

Înarmaţi cu lopeţi, oamenii au făcut poteci pe trotuare, cât să poată ieşi din curţi. Unii au uitat de bocanci, şi s-au încumetat afară doar în şlapi: "Ne curăţăm maşinile. Drumurile sunt curate doar pe principale, aici, pe străduţe e criminal".

Schimbarea de temperatură este dramatică în Bucureşti

Schimbarea de temperatură este dramatică în Bucureşti. De la 13 grade ieri, la minus 3 azi. În numai 24 de ore, am trecut de la primăvară la iarnă. La fel a fost peste tot în sudul ţării.

Andreea Filip, reporter Observator: Vineri, ora 13, la Constanţa sunt 14 grade Celsius, este soare şi vântul adie uşor. O vreme perfectă pentru o plimbare pe faleză. Sâmbătă, la aceiaşi oră, pare cu totul alt anotimp, cel din calendar. Termometrul  arată cu 13 grade mai puţin decât ieri, valori la limita îngheţului, iar vântul intensifică senzaţia de frig. 

La Constanţa, vântul care a bătut cu putere a închis toate porturile. Deşi ninsorile se opresc, urmează un episod de ger. Temperaturile vor ajunge să coboare şi până la minus 18 grade. De miercuri, însă, vom avea din nou temperaturi de primăvară, cu 10 grade în termometre. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » "Nu veniţi că e rău!" Cel mai puternic episod de iarnă autentică a blocat drumurile şi a adus schimbări dramatice de temperatură. Ce ne aşteaptă după ninsori