Antena Meniu Search
x

Video Pod surpat de viitură la o săptămână de la deschidere, în Bihor: "Dacă trecea maşina pe el se ducea în jos pământul cu tot cu ea"

Podul de piatră s-a dărâmat... la nici o săptămână de la deschidere. Vorbim despre podul din localitatea Tinca, judeţul Bihor. Din cauza viiturilor, malurile s-au surpat, iar pământul a luat-o la vale. Lucrarea este în garanţie, iar cheltuielile de reparaţie vor fi suportate de constructor.

de Georgiana Botez

la 20.09.2022, 09:39

Vezi și

A plouat torenţial trei zile în comuna Tinca, iar apele învolburate ale Crișului Negru au măturat totul în calea lor. Inclusiv podul ridicat în urmă cu aproape o săptămână, care făcea legătura între satele Belfir şi Tinca.

Surpat la o săptămână de la deschidere

Localnic: S-a surpat din cauză că s-a infiltrat apa acolo. De ce n-au făcut piciorul până aici? Pentru 10-15 saci de ciment? Acolo s-a lăsat terenul în jos şi sigur că s-a surpat. Cum e şi aici, dacă venea maşina se duce în jos pământul cu tot cu maşină. 

Din cauza viiturii puternice, marginile podului au cedat.

Pe acelaşi subiect

Sorin Ciufudean, constructor: S-a deviat apa către podul provizoriu, care a săpat la capătul culeei şi a făcut o ruptură la capătul culeei. 

Mircea Mălan, vicepreședinte Consiliu Judeţean Bihor: Am luat măsuri ca circulaţia să fie oprită pentru a nu pune în pericol pe nimeni. 

Martor al dezastrului a fost un localnic din Tinca. Săteanul a văzut cu ochii lui cum pământul se surpă, iar podul o ia la vale şi a alertat imediat autoritățile.

Martor: Am trecut pe aici cu bicicleta. Atunci am văzut că se surpă pământul încet. Intra apa lângă peretele acesta de beton şi spăla pământul sau piatra respectivă ce era pusă acolo. 

Sătenii sunt nevoiţi acum să ocolească zeci de kilometri pentru a putea ajunge pe cealaltă parte a Crișului Negru.

Reporter-localnic: Ai renunţat la mașină?

- Da, am trecut pe jos. 

- S-a dus pietrişul de acolo nu mai putea trece nicio maşină. Era un camion de pietriş, nu putea trece nimeni, nicio maşină. 

Vechiul pod a fost construit în urmă cu 80 de ani şi nu mai putea fi folosit. Ridicarea unui nou pod, spun constructorii, va costa în jur de 1,2 milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Pod surpat de viitură la o săptămână de la deschidere, în Bihor: "Dacă trecea maşina pe el se ducea în jos pământul cu tot cu ea"