Meniu
Search
x

Video Pericole la tot pasul în Neamţ. Din viaductul care leagă Moldova de Transilvania cad bucăţi. "Se vede cum trepideză"

Problemele par să bântuie infrastructura rutieră din judeţul Neamț. După ce un pod s-a rupt în timp ce era traversat de maşini şi în altul a apărut o gaură uriaşă, acum a venit rândul viaductului care leagă Moldova de Transilvania să dea emoţii celor care trec pe el. Este brăzdat de crăpături, iar apa s-a infiltrat prin asfalt. Din biroul autorităţilor responsabile, problema este doar una ... estetică.

De Angela Bertea la 10.08.2022, 21:33
Vezi și

Legătura dintre Moldova şi Transilvania e şubredă. Viaductul de peste lacul Izvorul Muntelui din judeţul Neamţ e plin de crăpături şi infiltraţii. Pe drumul de 600 de metri circulă zilnic sute de transportatori şi turişti în fiecare zi. "Ne aşteptam la altceva. Pare în paragină. Cu siguranţă este un pericol. Înfricoşător!", spune o femeie. "Cade, pe dedusubt aşa, cad bucăţi. A mai fost renovat. L-a mai vopsit puţin, dar nu prea l-a întreţinut", poesteşte un bătrân. "Se vede cum trepideză", atrage atenţia o femeie. 

Viaductul din Neamţ stă să se prăbuşească

Neregulile se văd cu ochiul liber. Autorităţile au încercat să repare problemele, de formă. La fecare ploaie apa se infiltrează prin rosturile de dilataţie, iar lucrul acesta se poate vedea cel mai bine la căpătul viaductului. Drumarii au încercat să rezolve problema prin tunarea de bitum, însă se pare că nu este suficient. 

Din birou, lucrurile se văd doar ca o problemă ... estetică. "Nu sunt semnalate probleme grave acolo. În schimb, în ceea ce priveşte rosturile şi alte eventuale probleme minore, gen infiltraţii, înţeleg că ei au un contract cadru şi este prins şi acest viaduct în el, pentru a schimba rosturile. Nu e problemă de rezistenţă", a declarat Adrian Niţă, prefect Neamț.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile cred că e doar o problemă estetică

"A apărut acolo o problemă în spate, la piciorul podului unde a căzut o tencuială, dar nu sunt probleme, nu avem nici probleme de restricţii, nu avem probleme tehnice", susţine Ovidiu Mugurel Laicu, director DRDP Iaşi.

Viaductul a fost construit în urmă cu mai bine de 50 de ani. Ultimele reparaţii majore au fost finalizate în 2009. Infrastructura rutieră din Neamţ e o problemă fără sfârşit. Recent, la câţiva kilometri de viaduct, o bucată de beton din alt pod s-a surpat. Gaura a fost acoperită cu o tablă. Iar la începutul lunii iunie, un pod proaspăt inaugurat în localitatea Luţca s-a rupt în două în timp ce era traversat de două maşini. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Pericole la tot pasul în Neamţ. Din viaductul care leagă Moldova de Transilvania cad bucăţi. "Se vede cum trepideză"

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022