Antena Meniu Search
x

Video "E fărâmat, e dezastru". Podul spre Vama Siret, la un pas să se prăbușească. Peste el trec zilnic sute de camioane spre Ucraina

Problema podurilor şubrede din România continuă. Un pod mic din partea de nord a țării, dar de mare importanță pentru traficul rutier, se află într-o stare avansată de degradare. Vorbim despre un pod peste care trec zilnic sute de camioane spre Ucraina. Infiltrații, crăpături și armături ruginite sunt doar câteva dintre neregularitățile descoperite acolo, care pot provoca oricând o catastrofă. 

de Angela Bertea

la 08.09.2022, 15:31

Vezi și

Podul spre Vama Siret are o vechime de 80 de ani și nu a avut parte de nicio reparație capitală. În plus, de peste jumătate de an, acesta este intens circulat de autovehiculele care se îndreaptă spre Ucraina.

Angela Bertea, reporter Observator: Suntem pe Drumul Național 2, km 472 , la câțiva km de vama Siret. Aceasta este calea de ieșire din România spre ţara vecină. Dacă deasupra asfaltul arată bine, dedesubt podul se confruntă cu probleme serioase.

Podul spre Vama Siret "poate ceda din cauza corodării armăturii"

Şi experţii sunt de părere că podul este în paragină şi se poate dărâma în orice moment.

Pe acelaşi subiect

Eugen Girigan, expert tehnic judiciar drumuri şi poduri: În orice caz, el este solicitat la capacitate maximă, sa zic, dar ați observat așa și cu ochiul liber sa zic, el nu are nici o trepidaţie, nu are nici o vibrație, chiar dacă trec vehicule mari, are o stabilitate bună, dar poate ceda din cauza corodării armăturii. 

E urât, e fărâmat, e dezastru.

Reprezentanţii companiei de drumuri cunosc situaţia podului, însă nu îl consideră un pericol. 

Nicolae Popovici, purtător de cuvânt DRDP Iaşi: Expertul a dat un singur verdict: acest pod trebuie înlocuit cu unul nou.Este în ultima categorie, dar asigură siguranţă în continuare. 

Vama Siret, esenţială pentru cei care vor să ajungă în Ucraina

Odată cu închiderea porturilor din Ucraina, Vama Siret a devenit esenţială pentru cei care vor să ajungă în ţara vecină.

Alina Petraru, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Suceava: De la începutul conflictului din Ucraina şi până în prezent, prin punctul de trecere a frontierei Siret au intrat în România peste 56.000 de camioane, iar pe sensul de ieşire din ţară au trecut aproximativ 60.000 de camioane.

Compania de drumuri are în plan reabilitarea a zeci de poduri din toată țara. Printre ele se află și acest pod aflat la câţiva kilometri de Vama Siret, însă nu se ştie deocamdată când vor începe lucrările. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "E fărâmat, e dezastru". Podul spre Vama Siret, la un pas să se prăbușească. Peste el trec zilnic sute de camioane spre Ucraina