Antena Meniu Search
x

Poliția britanică în acțiune, în satele din România. Ce le-au spus românii

Britanicii nu-i vor pe românii fără loc de muncă la ei în țară. Sunt atât de determinați, încât au bătut drumul până în România ca să-i descurajeze pe cei care vor să emigreze.

Au luat la rând satele, începând cu localitatea Apata din județul Brașov. Britanicii spun că de-aici provin cei 65 de români care, în iunie, și-au ridicat adăposturi pe un teren de fotbal din orașul Hendon.

Paul Kenyon, jurnalistul BBC care a însoțit poliția metropolitană în România, descrie localitatea ca fiind “un sat liniștit (…), locuit în mare parte de romi”.

Cel care a discutat cu ei despre emigrare a fost Comisarul-şef Adrian Usher de la Barnet, secția de poliție din nordul Londrei.

"Dacă veniți în Marea Britanie fără a avea un loc de muncă, sunteți supuși unui risc crescut de a fi exploatați sau de a fi victimele unor infractori", le-a spus comisarul sătenilor din Apata. "Situaţia românilor care imigrează a Londra este la fel de importantă ca cea a londonezilor", a adăugat comisarul. ”Nu sunt aici să comentez vreun subiect anume. Suntem aici pentru a-i proteja pe toţi locuitorii Londrei, inclusiv persoanele care vin la Londra în căutarea unui loc de muncă”, a subliniat Usher, potrivit BBC.

În replică, unul dintre săteni, a oferit o explicație polițiștilor britanici. Bărbatul le-a spus că România nu are locuri de muncă, de aceea sunt pregătiți oricând trăiască în tabere în Marea Britanie și să muncească la negru. Mai mult decât atât, nu s-a sfiit să le spună britanicilor că de Anul Nou are de gând să se întoarcă în nordul Londrei, o zonă în care se află numeroşi imigranţi români.

În reportajul făcut la Apata, jurnalistul mai notează:

”În pofida bunelor intenţii, multe dintre persoanele pe care le-am întâlnit când am fost acolo ar putea deveni o povară pentru contribuabilul britanic”.

Materialul va fi difuzat luni, pe BBC One Panorama.

Sursa: BBC

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Poliția britanică în acțiune, în satele din România. Ce le-au spus românii