Antena Meniu Search
x

Video Poliţia Locală, înlocuită de camerele de supraveghere într-o comună din Gorj: "Vrem să dispară definitiv furturile"

"Ea nu doarme niciodată!" Este deviza care l-a făcut pe primarul unei localităţi din Gorj să-i înlocuiască pe poliţiştii locali... cu camere de supraveghere. Peste 20 de astfel de aparate au fost montate pe stâlpii din localitate, tocmai pentru a-i face pe hoţi să stea cât mai departe de gospodăriile localnicilor.

Alin Stan
de Alin Stan

la 09.03.2022, 08:17

Vezi și

Siguranţă şi încredere, dar nu cu ajutorul poliţiştilor locali, ci al camerelor de supraveghere. Este soluţia găsită de edilul din localitatea Drăguţeşti, după ce sătenii s-au plâns că numărul spargerilor şi furturilor din gospodării a crescut alarmant. Primarul a comandat zeci de camere de supraveghere, care au fost montate apoi pe toate străzile comunei.

"Vrem să dispară definitiv furturile, dar şi infracțiunile acelea, care se petreceau pe raza comunei", a declarat Ion Popescu, primarul din Drăguţeşti. Iar ideea edilului a dat roade. Numărul ilegalităţilor a scăzut simţitor, iar acum, localnicii pot sta fără frică în casele lor. "În primul rând, este vorba de siguranţa cetăţeanuluii. Vrem ca bătrânii noştri să doarmă liniştiţi în case. Anumiţi cetăţeni de etnie, veneau cu maşinile şi îi păcăleau. Intrau peste ei în case", mai spune primarul Ion Popescu.

Întreaga investiţie a costat aproximativ 30.000 de lei

Întreaga investiţie a costat aproximativ 30.000 de lei. Mult mai puţin faţă de sumele pe care autorităţile ar fi trebuit să le scoată din vistierie pentru poliţiştii locali. "Să ai poliţişti locali într-o comună este foarte costisitor. Un poliţist local nu cred că ar putea face faţă. Să cuprindă o comună întreagă în cele opt ore de muncă", a declarat Ion Popescu, primarul din Drăguţeşti.

Localnicii sunt foarte încântați de metoda inedită gândită de edil, iar acum, pot pune capul liniştiţi pe pernă. Autorităţile locale se gândesc chiar la un upgrade. Vor ca în viitorul apropiat să achiziţioneze un sistem de monitorizare video mult mai performant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Poliţia Locală, înlocuită de camerele de supraveghere într-o comună din Gorj: "Vrem să dispară definitiv furturile"