Antena Meniu Search
x

Polițiștii, misiuni dificile în Ferentari în vremea pandemiei

Sunt zone în România unde misiunea poliţiştilor nu se termină niciodată. O echipă Observator a filmat în exclusivitate acţiunea agenţilor în cel mai rău famat cartier al Capitalei, în vremea pandemiei.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 20.04.2020, 21:22

Vezi și
  • În ciuda restricțiilor, localnicii din Ferentari trăiesc după propriile reguli.
  • Agenții de poliție recunosc că intervențiile din Ferentari sunt dificile.

Oamenii legii au epuizat toate armele cu care i-ar fi putut convinge pe localnici să stea în casă.

"Pentru siguranța dumnevoastră și a celor din jur - rămâneți în casă. Orice ieșire vă poate pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa. Vă rugăm rămâneți în case", este mesajul transmis de un echipaj de poliție.

Suntem în cartierul Ferentari, în plină carantină. Nouă ordonanţe militare impun diferite restricţii în toată ţara. Aici, oamenii trăiesc ca înainte de pandemie, după propriile reguli: în stradă zi şi noapte.

Alexandru Găitan, agent şef principal Secţia 24: Oamenii ies imediat. În cinci minute, e plină strada. Munca este foarte grea. Noi intrăm la interval de 5 până la 10 minute, în funcție de cum iese lumea afară. Intrăm, le spunem din nou, ieșim, iar intrăm. Nu au niciun fel de frică de Covid. 

Dacă de boală n-au frică, de amenzi nici atât.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iar munca aici nu înseamnă doar prevenirea infectării. În toiul nopţii, doi agenți cer ajutor prin stație. Trei bărbați s-au luat la bătaie. Imediat toate echipajele din zonă ajung acolo.

Daniel Vlad, agent: Situația poate degenera. Sunt și ei stresați și îi înțelegem și nu vrem nici noi ca polițiști să ne expunem într-un mod neplăcut în stradă. Vrem să facem lumea să înțeleagă că este o situație delicată. Sunt polițst din plăcere și mă gândesc să mă întorc sănătos acasă.

Şi nu o dată agenţii sunt luaţi la ţintă de localnici.

Alexandru Găitan, agent şef principal Secţia 24: Au aruncat și cu pâine și cu sticle și cu borcane. Intri în forță, ieși în forță să-i determini să înțeleagă că, totuşi, nu vii degeaba aici.

Bogdan Popovici, agent: Noi ne-am obișnuit cu zona, chiar dacă e dificil. Şi noi trebuie să ajungem întregi acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Polițiștii, misiuni dificile în Ferentari în vremea pandemiei