Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Polițiștii și grefierii protestează iarăși în stradă, în fața Prefecturii Brăila

Aproximativ 100 de polițiști dar și grefieri au scandat peste o oră în fața prefecturii Brăila. Ei sunt nemultumiți de măsurile luate de Guvern de a îngheța salariile în 2021. Susțin că sunt nedreptățiți, motiv pentru care au organizat o serie de proteste în fata prefecturilor, în mai multe județe.

de Adrian Obreja

la 10.02.2021 , 11:49

Astfel de proteste au avut loc și săptămâna trecuta în Galati, în fața prefecturii. Revendicările au fost aceleași, toate fiind legate de plafonarea salariilor. Protestul din fața prefecturii Brăila a durat peste o oră.

"Suntem bugetari iar acesta nu trebuie sa fie un stigmat"

"Noi nu ne putem negocia salariile asa cum nu putem refuza restrictiile, interdictiile si incompatibilitatile impuse de lege. Pentru o salarizare decenta si echitabila  ne asteptam randul inca din anul 2010, an in care o mare parte dintre drepturile noastre au fost eradicate, inclusiv plata muncii suplimentare. Avem o noua lege-cadru din anul 2017 care nu a fost aplicata decat pentru anumite familii ocupationale. Insa sectorul public nu este impartit in smecheri si fraieri. Nu putem inghiti la nesfarsit tergiversarile. Sporurile sunt inghetate din anul 2010. Din anul 2021 ingheata din nou si salariile dupa doar doi ani de aplicare a legii-cadru, insa ingheata exact acele salarii aflate mult sub nivelul prevazut de lege si care ar fi trebuit aduse la un nivel corespunzator pana in anul 2022. Apreciem că măsurile de austeritate impuse de Guvernul Câțu reprezintă ultima soluție la problemele economice pe care le traverseaza tara noastra. Cresterea deficitului bugetar este un pretext la indemana pentru toate guvernele dispuse in primul rand sa taie", se arată în comunicatul Federatiei PUBLISIND.

Vezi și

Protestul polițiștior va continua miercuri, 17 februarie 2021 la Guvernul Romaniei și la sediul prefecturilor din Iasi, Cluj, Caras Severin. Pe 24 februarie se va picheta Presedintia Romaniei și sediul prefecturilor din Alba, Arges.

Adrian Obreja Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Polițiștii și grefierii protestează iarăși în stradă, în fața Prefecturii Brăila