Antena Meniu Search
x

Video Posibil focar de scarlatină la o şcoală din Târgu Mureş. Conducerea nu a anunţat nici părinţii, nici autorităţile

Situaţie gravă la o şcoală din Târgu Mureş unde există suspiciunea unui focar de scarlatină. Mai mulţi elevi ar fi fost diagnosticaţi cu această boală extrem de contagioasă în ultimele zile, dar conducerea şcolii nu a anunţat părinţii şi autorităţile. Cei de la DSP Mureş s-au autosesizat şi au făcut control, după ce cazul a apărut în presă.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 08.02.2024, 13:39

Vezi și

Şapte cazuri de scarlatină au fost înregistrate doar în ultima săptămână la Şcoala Gimnazială "Nicolae Bălcescu" din Târgu-Mureş. Nici părinţii, nici autorităţile nu au fost anunţate cu toate că scarlatina este extrem de contagioasă. Cei de la DSP Mureş au aflat din presă despre acest lucru şi au trimis o echipă la respectiva şcoala pentru a investiga situaţia.

7 cazuri au fost înregistrate

Toate cele 7 cazuri au fost înregistrate la elevi care învaţă doar în unul dintre cele două corpuri de clădire în care funcţionează şcoala. Mâine, 9 februarie, cu acordul părinţilor, cei de la DSP să ia probe de la toţi copiii care învaţă în clădirea respectivă.

Scarlatina este o boală infecţioasă provocată de un streptococ care se manifestă prin febră, dureri abdominale, vărsături şi erupţii pe piele. Se tratează cu antibiotic, dar în primele zile este extrem de contagioasă şi tocmai din acest motiv pacienţii trebuie izolaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Posibil focar de scarlatină la o şcoală din Târgu Mureş. Conducerea nu a anunţat nici părinţii, nici autorităţile