Antena Meniu Search
x

Postul vândut cu 15.000 de euro. Procurorii DNA au făcut percheziții în Botoșani

Din seria "în România, pentru preţul corect, pare că putem obţine orice", 15.000 de euro ar fi fost şpaga pentru un post de asistent medical în spitalul judeţean Botoşani. Este suspiciunea foarte gravă a procurorilor DNA, materializată astăzi în percheziţii de amploare în peste 90 de locaţii din Iaşi şi Botoşani. Dosarul vizează angajări făcute în mod fraudulos în spitalul judeţean din Botoşani. Este acelaşi spital în care a murit, în urmă cu patru luni, o gravidă, tocmai din cauza ignoranţei cadrelor medicale.

de Redactia Observator

la 13.12.2023, 17:46

Vezi și

Procurorii DNA Suceava fac, miercuri, percheziţii la 92 de adrese din judeţele Botoşani şi Iaşi, într-un dosar care vizează fapte de corupţie comise de funcţionari publici de la un spital în contextul fraudării unor concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante. Trei dintre descinderi au loc la instituţii publice, între care Spitalul "Mavromati" şi sediul Consiliului Judeţean Botoşani, iar o alta la sediul PSD Botoşani.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, a declarat că au pus la dispoziţie toate documentele, iar procurorii au făcut percheziţia de rigoare şi nu s-au ridicat înscrisuri. Despre percheziţiile la sediul PSD, ea a precizat că au avut loc "probabil pentru că are şi calitate politică". Federovici a spus că nu ştie nimic despre şpăgi pentru angajarea unor persoane în spital.

În urmă cu trei ani, liderul PSD, Marcel Ciolacu, scria pe Facebook: "Doina Federovici – prima femeie social-democrată preşedinte de Consiliu Judeţean! Botoşănenii au făcut cea mai bună alegere! Urmează patru de ani de dezvoltare pentru Botoşani! Felicitări şi mult succes, Federovici Doina Elena!".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Postul vândut cu 15.000 de euro. Procurorii DNA au făcut percheziții în Botoșani