Antena Meniu Search
x

Video Procuror din Iaşi, acuzat că a violat în repetate rânduri o fată de 16 ani, pe care a lăsat-o gravidă şi a obligat-o să facă avort. Caz "dezgropat" după 5 ani

Un procuror din Iaşi este cercetat pentru viol. Omul justiţiei este acuzat că ar fi agresat sexual fiica unor apropiaţi, minoră la acea vreme. Totul s-ar fi întâmplat în urmă cu cinci ani. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, însă, să reia dosarul acum.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 13.09.2023, 14:26

Vezi și

"Totul ar fi ieşit la iveală în anul 2018, atunci când familia fetei - care avea 16 ani la acel moment - a aflat că timp de aproape doi ani fata ar fi fost violată în mod repetat de către bărbatul care le era şi cumătru. În acelaşi timp, bărbatul era la momentul respectiv prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni", spune Clara Mihociu, reporter Observator.

Procuror din Iaşi, acuzat de viol

"De altfel, în momentul în care procurorul a aflat despre faptul că familia intenţionează să facă plângere, s-ar fi prezentat la Parchet, încercând să distrugă respectiva plângere pentru a nu începe urmărirea penală. În cele din urmă, s-a făcut plângerea şi au început şi verificările. S-ar fi verificat faptul că fata ar fi rămas inclusiv însărcinată şi, sub un nume fals, ar fi fost obligată de către procuror să facă avort la o clinică privată din oraş, spune familia fetei", adaugă Clara Mihociu, reporter Observator.

"Violurile ar fi avut loc într-un apartament din oraş, în timp ce era chemată de către procuror pentru a face curăţenie. La momentul respectiv, deşi s-a deschis o anchetă, s-a decis clasarea dosarului pe motiv că plângerea ar fi fost făcută foarte târziu şi nu s-ar fi strâns suficiente probe care să ateste că ar fi existat acte de viol. Acum, însă, după cinci ani, Parchetul General ar fi solicitat Înaltei Curţi de Justiţie să redeschidă acest dosar, lucru confirmat şi aprobat şi de Curtea de Apel din Iaşi. Urmează acum ca un alt procuror, fie de la Iaşi, fie de la Bucureşti, să preia dosarul şi să vedem dacă se va menţine decizia de clasare sau procurorul va fi găsit vinovat de viol, dar şi pentru distrugerea probelor", adaugă Clara Mihociu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Procuror din Iaşi, acuzat că a violat în repetate rânduri o fată de 16 ani, pe care a lăsat-o gravidă şi a obligat-o să facă avort. Caz "dezgropat" după 5 ani