Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Procuror din Iaşi, acuzat că a violat o minoră în repetate rânduri. Victima, ameninţată cu moartea să nu spună "secretul"

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni, Iaşi, a fost trimis în judecată pentru viol. Este acuzat că, în anii 2015 - 2017, a violat în repetate rânduri o minoră pe care a amenințat-o cu moartea dacă va vorbi despre faptele petrecute.

de Redactia Observator

la 07.06.2024 , 12:28

Procuror din Iaşi, acuzat că a violat o minoră în repetate rânduri. Victima, ameninţată cu moartea să nu spună "secretul" Procuror din Iaşi, acuzat că a violat o minoră în repetate rânduri. Victima, ameninţată cu moartea să nu spună "secretul" - Inquam Photos / Alex Nicodim

Procurorul a constrâns persoana vătămată prin violență fizică, ținere, imobilizare și dezbrăcare forțată, precum și prin amenințarea cu moartea, să întrețină raporturi sexuale într-un apartament din orașul Iași, în perioada septembrie 2015-iunie 2017, reiese din probatoriu, potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Minora, violată săptămânal într-un apartament din Iași şi în maşină

"De asemenea, prin amenințare, inculpatul a determinat persoana vătămată să întrețină raporturi sexuale pe bancheta din spate a autoturismului, pe care l-a condus în locuri izolate din oraș. Din probele administrate, a reieșit că raporturile sexuale la care a fost constrânsă persoana vătămată au avut frecvența de unul sau două pe săptămână, de regulă în interiorul apartamentului și, de două ori, pe bancheta din spate a autoturismului, sub amenințarea permanentă că ceea ce i se întâmpla victimei era: "secretul lor ce trebuie să-l păstreze până în mormânt și dacă îl va divulga, va ajunge în mormânt în locul secretului"", se arată în comunicat.

Articolul continuă după reclamă

Procurorul ştia că victima avea între 15 ani și 17 ani

Rechizitoriul arată că procurorul a acționat cu intenție directă, prevăzând și dorind producerea urmăririlor, constând în lezarea libertății și inviolabilității sexuale a victimei și știa că persoana vătămată avea vârsta cuprinsă între 15 ani și 17 ani.

Dosarul a fost redeschis prin infirmarea de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la data de 30 august 2023, a soluției de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. Dosarul va fi trimis la Curtea de Apel Bacău.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Procuror din Iaşi, acuzat că a violat o minoră în repetate rânduri. Victima, ameninţată cu moartea să nu spună "secretul"