Antena Meniu Search
x

Video Raliul Iașului 2023. Simone Tempestini, favorit la marele titlu de campion: "Ar putea să fie o victorie foarte importantă pentru noi"

Motoare turate la maxim, adrenalină şi un traseu provocator - acestea sunt ingredientele unei curse de succes. Zeci de piloţi, copiloţi şi pasionaţi ai motorsportului s-au reunit în acest weekend pentru cea de-a 39 a ediţie a Raliului Iaşului. Participanţii sosiţi din mai multe ţări au călcat la maxiumum acceleraţia, iar spectatorii au savurat fiecare moment din cursele spectaculoase.  

de Redactia Observator

la 10.09.2023, 08:00

Vezi și

Într-o atmosferă vibrantă, acompaniată de sunetul motoarelor turate, străzile oraşului celor şapte coline au părut neîncăpătoare. Aici, zeci de piloţi sosiţi din mai multe ţări s-au aliniat la linia de start pentru a demonstra cine este regele şoselei. 

Dan Avătăjiței, organizator: Ne putem lăuda anul acesta cu prezenţa a 5 dintre echipaje internaţionale -Turcia, Slovacia, Bulgaria, Franţa, Italia. Am avut drift. Va mai fi un spectacol făcut de un selby, singurul din România. 

Liderul din acest an şi favorit la marele titlu de campion este Simone Tempestini

Mii de iubitori de maşini s-au adunat pe marginea traseului pentru a admira bolizii cu mulţi cai putere, dar şi pentru a-şi susţine concurentul preferat. Liderul din acest an şi favorit la marele titlu de campion este pilotul de origine italiană, Simone Tempestini, care a reuşit performanţa unei sărituri de peste 30 de metri lungime.

Pe acelaşi subiect

Simone Tempestini, concurent: Probele sunt de viteză foarte mare şi mereu se află mulţi spectatori şi la startul raliului şi la superspeciala care va urma să o facem. Ar putea să fie o victorie foarte importantă pentru noi, ne dorim acest lucru. 

Regii şoselelor vor fi puşi în faţa unui traseu plin de provocări şi obstacole 

Însă, până la anunţarea marelui câştigător, regii şoselelor vor fi puşi în faţa unui traseu plin de provocări şi obstacole greu de trecut. Aceştia au de îndrurat şase probe de foc, dintre care o SuperSpecială pe Râpa Galbenă, o zonă foarte cunoscută ieşenilor.  

Printre zecile de participanţi internaţionali s-a aflat pilotul român Bogdan Marişca, concurent al raliului din Iaşi încă din 1997, atunci când acesta a fost din nou inclus în campionatul naţional. 

Bogdan Marişca, concurent: Nu visam la asta atunci când am început. Aşa, cred că această călătorie este cel mai frumos dar pe care l-am primit din punct de vedere să spunem profesional sau sportiv. 30 de ani de motorsport este maxim cea ce puteam să visez când eram copil. 

Sărbătoarea vitezei se va încheia în această seară cu premierea celor mai iscusiţi piloţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Raliul Iașului 2023. Simone Tempestini, favorit la marele titlu de campion: "Ar putea să fie o victorie foarte importantă pentru noi"